Cum aflam greutatea EXACTA a unui porc fara sa il cantarim! Trucul folosit de fermierii romani

Autor: Oana Iosif
Actualizat: 29 nov 2021, 13:11

Cum aflam greutatea EXACTA a unui porc fara sa il cantarim

Cei care nu au la indemana un cantar si vor sa cantareasca un porc, trebuie sa stie ca exista o formula simpla de calcul prin care poti afla greutatea porcului, fara sa il pui pe cantar.

Ai nevoie doar de o ruleta si un calculator, potrivit site-ului agrointel.ro. Prima dintre acestea este din spatele urechii si pana la baza cozii. Aceasta va fi notata cu L in formula de calcul. Mai apoi trebuie masurata circumferinta porcului in spatele picioarelor din fata, variabila care va fi notata cu C in formula de calcul.

Greutatea finala a porcului este notata cu G in formula de calcul, care este urmatoarea:  

G= CxCxLx69,3  

C – circumferinta   L – lungimea   G – greutatea porcului   69,3 – constanta de calcul.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”

Cei de la agrointel.ro au oferit si un exemplu in acest sens. Un porc cu o lungime L de 1,02 si o circumferinta C de 1,27 metri are urmatoarea formula de calcul   G= 1,27×1,27×1,02×69,3= 114 kg

   Si greutatea unei carcase de porc poate fi aflata, printr-o simpla inmultire, inmultind greutatea porcului G cu 0,72, o alta constanta de calcul. Astfel un porc de 114 kg va avea o carcasa cu greutatea de 82 kg.

Citeste si: Secretul fripturii de porc. De ce trebuie să o bagi la cuptor după ce ai făcut-o la grătar

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.