Exista totusi niste restrictii, mai ales cand vorbim de fructe si legume, dar nu numai. Haideti sa vedem ce nu este bine sa pastram in congelator.
Pepenele si ananasul – Enzimele acestor fructe sunt distruse daca sunt expuse temperaturilor extrem de scazute. Mai mult, odata congelate, aceste fructe isi vor pierde dulceata si savoarea.
Ouale – Nici crude si nici gatite nu trebuie tinute in congelator.
Rosii, castraveti, ridichi – Acestea sunt legume cu un continut bogat in apa si pierd cu usurinta textura daca sunt congelate.
Usturoi – Nu se va depozita niciodata in congelator deoarece isi pierde calitatile nutritive.
Cartofi - Desi putem gasi in magazine cartofi congelati, aceia sunt supusi unor tratamente termince inainte de a fi congelati. In plus, ei sunt trecuti prin niste amestecuri de condimente si de aditivi alimentari pentru intensificarea gustului si pentru a rezista mai mult. Doar asa rezista in congelator fara sa li se altereze textura. Cartofii proaspeti nu trebuie congelati.
Smantana sau iaurtul – Ambele isi pierd textura cremoasa si o buna parte din gust cand sunt congelate.
Mierea de albine – Isi pierde din calitatile nutritive si isi modifica structura – mierea se va cristaliza si se va ingrosa mult mai repede dupa congelare.