ASA se face adevarata SALATA DE BOEUF! Iese exact ca la mama acasa. Reteta perfecta!

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 03 dec 2021, 18:00

O reteta traditionala si delicioasa pentru a-ti impresiona mesenii de sarbatori,

Ingrediente: 700 g rasol vita, 3 morcovi, 500 g cartofi, 150 g radacina pastarnac, 100 g radacina telina, 100 g radacina patrunjel, 2 cepe, 100 g mazare boabe (proaspata, congelata sau din conserva), 150 g castraveciori murati in otet, 250 g maioneza+ 30 g maioneza pentru decor,  zeama de la ½- 1 lamaie (dupa gust), 50 g mustar, sare si piper.

Mod de preparare: Carnea se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu ½ lingura de sare.

Dupa ce se indeparteaza spuma, se adauga ceapa si zarzavaturile intregi, curatate si spalate. Se fierbe totul la foc mic timp de 3-4 ore (pana cand e gata carnea). Cand carnea e fiarta se scoate din supa, impreuna cu zarzavaturile si se scurg toate intr-o strecuratoare. Cartofii se spala si se fierb in coaja. Mazarea, daca nu este din consrva, se opareste pana cand se fragezeste putin. Dupa ce s-au racit, cartofii, carnea, restul legumelor si castraveciorii se taie cubulete (de marimea bobului de mazare).

Maioneza – cumparata sau preparata in casa – se amesteca bine cu sare, piper, mustar si zeama de lamaie. Sosul de maioneza, mazarea, carnea si restul legumelor maruntite se aemesteca bine si se potriveste de sare, piper sau mustar (daca mai este nevoie). Compozitia se lasa la racit pentru cel putin trei ore. Dupa ce s-a racit, se monteaza pe un platou festiv si se decoreaza cu maioneza si alte legume, la alegere (feliute de castraveciori, de masline, bucatele de ardei gras, fasii de gogosari, cuburi de morcov, frunze de verdeata etc.)

in functie de imaginatie.