Prognoza meteo pentru acest weekend. Va mai ninge sau nu?

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 13 dec 2018, 15:07

Cum va fi starea vremii sambata si duminica, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie.

  • Sambata

Vremea va fi predominant inchisa si se vor semnala precipitatii in cea mai mare parte a tarii. In vest, in zonele deluroase si montane, vor predomina ninsorile si va continua sa se depuna strat de zapada, local consistent. 

 

In Dobrogea, cea mai mare parte a Olteniei si Munteniei, precipitatiile sub forma de ninsoare si lapovita se vor transforma treptat in ploaie si local se va produce polei sau ghetus.

Vantul va avea intensificari temporare la munte, in regiunile sudice, sud-estice si partial in cele centrale, cu rafale in general de pana la 45...50 km/h, iar pe creste si peste 60...70 km/h. Temperaturile maxime se vor incadra de la valori in jurul a -3 grade in nordul Moldovei si depresiuni, pana la 10 grade in sudul litoralului.

 

In Bucuresti

 

Vremea va fi inchisa si temporar vor fi precipitatii, sub forma de lapovita sau ninsoare umeda la inceputul zilei apoi ploaie, conditii in care, in prima parte a zilei se poate forma polei, iar stratul de zapada se va topi. Vantul va avea intensificari temporare, cu rafale in general de pana la 45...50 km/h. Temperatura aerului va urca usor si treptat, de la –2...-1 grad in orele diminetii pana in jurul a 1...2

grade in partea a doua a zilei.

  • Duminica

 Vremea se va mentine inchisa si temporar vor fi semnalate precipitatii in toata tara, in general moderate cantitativ in jumatatea de est. In Maramures, iar in prima parte a zilei si in Crisana si Banat va ninge, la munte, in Transilvania si Oltenia vor predomina ninsorile, in Moldova vor fi precipitatii mixte, in Muntenia vor fi ploi si trecator lapovita si ninsori, in timp ce in Dobrogea vor fi numai ploi.

Pe arii restranse in special in sud-estul Moldovei va fi polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in sud, sud-est si pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor incadra, in general intre -1 si 10 grade.

 

In Bucuresti

 

Vremea se va mentine inchisa si temporar vor fi precipitatii sub forma de ploaie.

Vantul va sufla moderat. Dimineata 1…2 grade si o temperatura maxima de 3...4 grade.