E oficial: se schimba concediul maternal! E vorba despre banii care se dau de la stat

Autor: Bogdan Mihai
Actualizat: 10 sep 2020, 07:35

Vesti excelente pentru viitoarele mamici!

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat in cursul zilei de astazi o modificare a Legii privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.

Astfel, incepand de astazi, in calculul indemnizatiei pe care o vor primi mamele in concediul maternal vor fi incluse si veniturile obtinute din drepturile de proprietate intelectuala.

"La propunerea Ministerului Muncii si Justitiei Sociale, Guvernul a aprobat printr-o ordonanta de urgenta faptul ca veniturile din drepturi de proprietate intelectuala vor fi incluse in categoria sumelor ce se iau in consideratie la stabilirea indemnizatiei pentru cresterea copiilor.

"Era necesara aceasta masura pentru corelarea prevederilor actuale din Codul fiscal cu cele din Ordonanta de Urgenta 111/2010, astfel incat cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului si dreptul la concediu al persoanelor care au obtinut venituri din drepturi de proprietate intelectuala sa nu fie afectate", explica atunci Nelu Barbu, purtatorul de cuvant al Guvernului, potrivit romaniatv.net.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.