Ies atat de frumoase incat le poti oferi si in dar persoanelor dragi. Haideti sa vedem ce avem de facut.
Ingrediente: 175g zahar brun, 100g unt, 2 lingurite praf de ghimbir, 1 lingurita praf scortisoara, 350g faina alba, 1 lingurita bicarbonate de sodiu, 1 ou.
Mod de preparare: Se amesteca bine zaharul cu untul. Bicarbonatul de sodiu se dizolva cu o lingura de apa, iar faina cu scotisoara si ghimbirul se amesteca intr-un bol separat.
Faina condimentata, spuma de unt si zahar, oul si bicarboantul se amesteca temeinic pana cand se obtine un aluat omogen care se va pune la racit, in frigider, pentru o ora. Din aluatul racit se intind foi groase de 1,5 cm- 2 cm care se taie in diverse forme (braduti, stele, clopotei, ingerasi, animale etc.). Pentru a putea prinde fursecurile cu ata in brad, li se face o gaura cu o scobitoare inainte de a fi puse la copt.
Fursecurile se coc la 170 de grade, pentru 12-15 minute. Se lasa la racit, se glazureaza, li se pune sfoara colorata si se agata in brad.
Iata si un material video care sa va inspire in decorarea fursecurilor: