Il ai pe masa de Craciun! Alimentul controversat care nu-ti face, de fapt, rau

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 20 dec 2018, 14:05

Contrar a ceea ce crede multa lume, slanina de porc are o multime de beneficii pentru sanatate. Asta doar daca este consumata in cantitati moderate.

Slanina de porc contine retinol, niacin, tiamina, seleniu, riboflavin, potasiu, fosfor si calciu.

Consumata cu masura, slanina este o sursa importanta de proteine pentru organism. Acidul arachidonic pe care il contine favorizeaza scaderea colesterolului si imunizarea organismului. In cantitati mici, slanina este benefica si inimii si vaselor de sange, incetineste intoxicarea alcoolica si poate alunga durerile de dinti daca este aplicata, intre obraz si gingie, pentru 15-20 min.

Mai mult, continutul de seleniu contribuie la intarirea sistemului imunitar si la prevenirea oxidarii in organismul fumatorilor, protejandu-I astfel de efectele nocive ale acestui viciu.

Atentie, insa! Consumata in exces este un aderata pericol pentru silueta si nitri-aditivii din compozitia sa pot interactiona cu substantele chimice naturale din organismul uman, formand nitrozanime – compusi cu un potential cancerigen crescut.

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.