Articulatiile sunt formatiuni anatomice care asigura legatura a doua piese osoase ale scheletului si permit mobilizarea oaselor. In cazul inflamarii acestora, apar senzatii de disconfort, iritatie si durere intensa. O inflamatie a membranei sinoviale – care acopera interiorul capsulei articulatiilor mobile – poate conduce la umflare, durere si febra. Sinovita este o boala care afecteaza aceasta membrana foarte subtire ce are rolul de a controla articulatiile in glezne, genunchi, solduri, umeri si incheieturi.
Iata cateva informatii esentiale despre sinovita si despre cum poti gasi cele mai bune solutii in tratarea aceste boli.
Cauzele pentru care apare sinovita
Sinovita este o boala inflamatorie. Mai exact, pentru a se adapta miscarilor articulatiilor, extinderii si contractarii, membrana sinoviala secreta un fluid lubrifiant, vascos.
Diagnosticul in cazul sinovitei
Pentru a diagnostica aceasta boala este necesar un consult medical amanuntit. Doctorul va dori sa afle in primul rand amanunte despre starea ta de sanatate si conditiile de acasa si de la locul de munca. Dupa aceasta, se efectueaza examinarea externa si palparea zonei afectate.
In plus fata de prezentarea clinica, se evalueaza si manifestarea durerii in timpul mersului sau atunci cand pacientul se afla in stare de repaus.Este important ca toate articulatiile sa fie verificate pentru a afla daca sunt sanatoase sau deteriorate. Astfel, pot fi identificate afectiuni ale coloanei vertebrale, picioarelor sau aparatului muscular.Pe langa examinarea externa, diagnosticul de sinovita poate fi dat si prin intermediul analizei lichidului sinovial.
Pentru a se primi date exacte cu privire la afectiunea articulara, poate fi necesar un RMN sau radiografia articulatiei.
Tratament eficient impotriva sinovitei
Sinovita poate fi tratata cu medicamente antiinflamatorii. Insa, trebuie acordata o atentie deosebita atat pentru tratarea bolii cat si pentru prevenirea reaparitiei .Produsele naturiste sunt eficiente pentru functionarea optima a articulatiilor. Citeste despre Movial Plus si afla cum un antioxidant natural cu eficienta crescuta te poate ajuta sa scapi de durerile articulare.
Tratamentul acestei boli autoimune depinde de starea generala de sanatate a pacientului si severitatea bolii. Alaturi de medicamente, poate fi necesar si un tratament fizioterapeutic sau imobilizarea membrului afectat.In cazul in care aceste metode sunt ineficiente, se poate apela la tratamentul chirurgical. Incalcarea circulatiei sanguine si limfatice si transformarea tesutului sinovial in tesut fibros reprezinta principalul pericol al sinovitei. In situatia in care nu se urmeaza un tratament in timp util, sinovita poate conduce la scaderea mobilitatii articulatiilor respectiv artrita purulenta, periartrita, flegmon, panartrita sau sepsis.
Cresterea temperaturii, inrosirea pielii, aparitia sensibilitatii si umflaturii in zona articulatiilor afectate reprezinte semne ale sinovitei. Durerile articulare apar de cele mai multe ori ca urmare a deteriorarii naturale. Nu astepta ca starea ta de sanatate sa se inrautateasca. Un tratament preventiv sau timpuriu poate fi deosebit de eficient in cazul unei inflamatii.