Durerile articulare - cauze, simptome, tratament eficient impotriva acestora

Autor: Bogdan Mihai
Actualizat: 27 dec 2018, 16:34

Durerile articulare reprezinta o problema ce nu trebuie ignorata deoarece in unele cazuri poate ajunge la cote extreme.

Articulatiile sunt formatiuni anatomice care asigura legatura a doua piese osoase ale scheletului si permit mobilizarea oaselor. In cazul inflamarii acestora, apar senzatii de disconfort, iritatie si durere intensa. O inflamatie a membranei sinoviale – care acopera interiorul capsulei articulatiilor mobile – poate conduce la umflare, durere si febra. Sinovita este o boala care afecteaza aceasta membrana foarte subtire ce are rolul de a controla articulatiile in glezne, genunchi, solduri, umeri si incheieturi.

Durerea iti macina energia, se agraveaza odata cu trecerea timpului si iti ingreuneaza miscarile.

Iata cateva informatii esentiale despre sinovita si despre cum poti gasi cele mai bune solutii in tratarea aceste boli.

Cauzele pentru care apare sinovita

Sinovita este o boala inflamatorie. Mai exact, pentru a se adapta miscarilor articulatiilor, extinderii si contractarii, membrana sinoviala secreta un fluid lubrifiant, vascos.

In situatia in care aceasta este ranita sau iritata, se produce mai mult lichid sinovial care actioneaza ca un mecanism de protectie a organismului, iar acest lucru duce la imflamare. Practic, membrana sinoviala se ingroasa, putand provoca erodarea osului subiacent. Boala poate fi legata de o artrita inflamatorie sau microcristalina, de o boala de sistem sau de o infectie intraarticulara. Tuberculoza, traumatismele sau guta pot reprezenta de asemenea o cauza pentru aparitia sinovitei.
Aceasta boala autoimuna poate aparea atat la adulti cat si la copii.

Diagnosticul in cazul sinovitei

Pentru a diagnostica aceasta boala este necesar un consult medical amanuntit. Doctorul va dori sa afle in primul rand amanunte despre starea ta de sanatate si conditiile de acasa si de la locul de munca. Dupa aceasta, se efectueaza examinarea externa si palparea zonei afectate.

In plus fata de prezentarea clinica, se evalueaza si manifestarea durerii in timpul mersului sau atunci cand pacientul se afla in stare de repaus.Este important ca toate articulatiile sa fie verificate pentru a afla daca sunt sanatoase sau deteriorate. Astfel, pot fi identificate afectiuni ale coloanei vertebrale, picioarelor sau aparatului muscular.

Pe langa examinarea externa, diagnosticul de sinovita poate fi dat si prin intermediul analizei lichidului sinovial.

Se efectueaza o punctie, de obicei utilizand un anestezic local. Esantionul extras este analizat pentru a se stabili daca infectia reprezinta un diagnostic probabil si daca se gaseste in agentul patogen sensibilitatea sa la tratamentul medicamentos. De asemenea, prin examinarea acestui lichid se poate infirma sau confirma diferite boli precum artrita reumatoida, osteoartrita sau guta.

Pentru a se primi date exacte cu privire la afectiunea articulara, poate fi necesar un RMN sau radiografia articulatiei.

Tratament eficient impotriva sinovitei

Sinovita poate fi tratata cu medicamente antiinflamatorii. Insa, trebuie acordata o atentie deosebita atat pentru tratarea bolii cat si pentru prevenirea reaparitiei .Produsele naturiste sunt eficiente pentru functionarea optima a articulatiilor. Citeste despre Movial Plus si afla cum un antioxidant natural cu eficienta crescuta te poate ajuta sa scapi de durerile articulare.

Tratamentul acestei boli autoimune depinde de starea generala de sanatate a pacientului si severitatea bolii. Alaturi de medicamente, poate fi necesar si un tratament fizioterapeutic sau imobilizarea membrului afectat.In cazul in care aceste metode sunt ineficiente, se poate apela la tratamentul chirurgical. Incalcarea circulatiei sanguine si limfatice si transformarea tesutului sinovial in tesut fibros reprezinta principalul pericol al sinovitei. In situatia in care nu se urmeaza un tratament in timp util, sinovita poate conduce la scaderea mobilitatii articulatiilor respectiv artrita purulenta, periartrita, flegmon, panartrita sau sepsis.

Cresterea temperaturii, inrosirea pielii, aparitia sensibilitatii si umflaturii in zona articulatiilor afectate reprezinte semne ale sinovitei. Durerile articulare apar de cele mai multe ori ca urmare a deteriorarii naturale. Nu astepta ca starea ta de sanatate sa se inrautateasca. Un tratament preventiv sau timpuriu poate fi deosebit de eficient in cazul unei inflamatii.

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.