Prajitura Regina Maria: reteta veche din caietele strabunicelor!

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 02 ian 2019, 15:56

Prajitura Regina Maria este o delicioasa prajitura de casa cu crema fina, cu 2 tipuri de blat, unul fiind cu nuca de cocos.

Este o prajitura deosebita pe care o puteti pregati pentru familie.

Prajitura Regina Maria. Ingrediente:

Blat 1:

6 oua

7 linguri de zahar

2 linguri apa

7 linguri de faina

 

Blat 2:

6 oua

250gr zahar

150 gr nuca de cocos

2 linguri de faina

Crema:

6 galbenusuri

8 linguri de zahar pudra+ inca 4 linguri

300 g unt

esenta de vanilie

Prajitura Regina Maria este o delicioasa prajitura de casa cu crema fina, cu 2 tipuri de blat, unul fiind cu nuca de cocos.

Este o prajitura deosebita pe care o puteti pregati pentru familie.

 

Prajitura Regina Maria. Mod de preparare:

Pentru primul blat se bat spuma 6 albusuri cu 7 linguri de zahar, 2 linguri apa. Apoi se adauga 6 galbenusuri si 7 linguri de faina. Se coace in tava unsa si infainata. Tava trebuie sa fie mai mare, a mea este de 36/24.

Pentru blatul al doilea se despart ouale, iar 6 albusuri se bat spuma cu 250 g zahar, apoi se adauga 150 gr nuca de cocos si 2 linguri de faina. Se coace la fel ca primul blat ,in tava mare. Blaturile se lasa la racit la temperatura camerei.

Cititi continuarea pe kfetele.ro