Masa de Boboteaza - care sunt cele 12 feluri de mancare ce se pregatesc pentru marea sarbatoare!

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 10 sep 2020, 04:15
video Foto(6)

Se spune că masa de Bobotează trebuie să fie la fel de încărcată că cea de Crăciun.

Astfel, pe 6 ianuarie, pe masă trebuie puse 12 feluri de mâncare, iar totul trebuie aranjat în felul următor: "pe masă din "camera de curat" se aşterne o faţă de masă, aleasă special pentru acest moment, sub faţă de masă se pune fan sau otava, iar pe fiecare colţ se pune câte un bulgare de sare."

Cele 12 feluri de mâncare care se aşează deasupra sunt următoarele:

 

1. Colivă

 

2. Bob fiert

 

3. Fiertură de prune sau perje afumate

 

4. Sarmale umplute cu crupe

 

 

5.

Borş de "burechiuse" sau "urechiuşele babei"- borş de fasole albă în care se fierb colţunaşi mici, umpluţi cu ciuperci, ce au colţurile lipite în formă de urechiuşe

 

 

6. Borş de peste

 

 

Vezi continuarea pe kfetele.ro

 

 

Taguri: