Cel mai puternic somnifer natural. Il iei si in 10 minute dormi bustean!

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 10 sep 2020, 02:25

Cunoscut si apreciat de cei care au probleme cu somnul mai ales in tarile din Africa de Sud, ceaiul din coji de banane a inceput sa capete popularitate si in Europa datorita proprietatilor sale relaxante.

Cojile de banane contin magneziu – responsabil pentru prevenirea intreruperii brusce a somnului, potasiu – care contribuie la relaxarea muschilor si serotonina – numit si hormonul fericirii, ce contribuie la calmarea organismului si la inlaturarea stresului. Pe langa toate acestea, in cojile de banane se mai gaseste si triptofanulun, un aminoacid esential natural, folosit si in industria farmaceutica pentru tratarea tulburarilor de somn.

Cum se prepara ceaiul din coji de banane?

Pentru a obtine somniferul aveti nevoie de cateva coji de banane organice, o lingura scortisoara, lavanda si un litru de apa. Cojile se spala bine, se curata de capete si se lasa sa oxideze intr-o tigaie timp de 1-2 ore, pana isi schimba culoarea. Apoi, tigaia se introduce in cuptor, la 65 de grade Celsius si se lasa sa se usuce complet. Cand sunt uscate, se faramiteaza si se pun la fiert intr-un vas cu apa pentru 12-15 minute.

Dupa ce luam ceaiul de pe foc, se adauga scortisoara si un varf de lingurita de flori de lavanda si se lasa la infuzat pentru cateva minute. Se strecoara si se bea caldut. Efectul va aparea in maximum 12-15 minute dupa consum.

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.