Tudor Simionov, canotorul roman ucis la Londra, cazul care a socat doua tari! Duminica, de la 17:30, emisiunea “Asta-i Romania!” aduce in atentia telespectatorilor cazul romanului care a fost ucis la Londra, in noaptea de Revelion!

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 11 ian 2019, 16:21

Tragedia romanului Tudor Simionov este pe prima pagina in toate ziarele britanice.

Valul de solidaritate cu familia lui Tudor este urias in Londra. Toate publicatiile il considera erou pe canotorul roman, mai ales ca a intrat in lupta nu doar ca sa isi faca meseria, ci si ca sa isi ajute un coleg ranit. 

Romania a mai pierdut un campion. Desi avea zeci de diplome si medalii la gat, Tudor Simionov, sportivul roman, in varsta de 33 de ani, campion national la caiac-canoe si unul dintre cei mai buni luptator de kickboxing, a fost nevoit sa plece din tara in care nu l-a mai tinut nimic.

 

 

“Era foarte talentat si foarte dotat psihic, fizic, avea toate calitatile, viteza si indemanare. Singura lui problema era timpul. Avea 2, 3 servicii, facea canotaj, kickboxing. Era un om deosebit, sufletul grupei, un fenomen si o forta peste nivelul normal si era un om foarte bland, foarte la locul lui”, spune antrenorul sportivului.

 

Tudor a ajuns la Londra in urma cu trei luni, cand s-a angajat ca bodyguard la clubul in care avea sa-si gaseasca sfarsitul. Destinul nu i-a fost niciodata prielnic si i-a jucat feste pana in ultima clipa- in noaptea atacului, cand acesta nu ar fi trebuit sa fie de serviciu; romanul facuse schimb de tura cu un coleg, ca sa faca rost de bani. 

 

A murit pentru 450 de euro, aceasta este suma pentru care romanul a acceptat sa faca schimb de tura cu un coleg, la serviciu, in noaptea care i-a fost fatala; asa se sfarseste povestea de viata a lui Tudor Simionov, romanul devenit erou la Londra. Avea 33 de ani. Un sportiv de performanta, cu vise marete care avea sa primeasca lovitura fatala tocmai in tara in care isi cauta o viata mai buna.

 

“Era un om care te ajuta, si nu numai pe noi, ca prieteni, a ajutat oameni pe care nu ii cunostea. Imi amintesc ca a sarit sa o scape pe o femeie necunsocuta din fata blocului, de niste agresori. Tudor, in urma cu cativa ani, a salvat din flacari pe o batrana, vecina de-a lui. A luat foc un apartament, iar el a intrat prin flacari si a scos-o afara, salvandu-i viata”, povesteste, cu lacrimi in ochi, bunul sau prieten, Mihai.

Pe el insa, pe Tudor Simionov, n-a avut cine sa il mai salveze. Colegii si prietenii sunt inmarmuriti si revoltati in acelasi timp. 

 

De ce a plecat Tudor Simionov din Romania, desi era un sportiv de perspectiva si, mai ales, pentru cine a murit sportivu? Cine era controversaul milionar care se afla in club in noaptea atacului si,  mai ales, ce se petrecea dincolo de usile pe care romanul le-a pazit cu pretul vietii? Sunt intrebari la care gasim raspunsuri duminica aceasta, de la 17:30, la “Asta-i Romania!”

 

 

Taguri:

În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.