Importanta reviziei tehnice, cand e bine sa o faci

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 16 ian 2019, 15:36

Pentru cei mai multi dintre noi, revizia tehnica periodica este doar o formalitate cu care ne confruntam o data la doi ani sau, dupa caz, chiar anual.

Daca, pana recent, era, de cele mai multe ori, mai degraba superficiala, iata ca, de cand este inregistrata si operata in timp real in sistemul RAR, a devenit mai degraba un motiv de neliniste pentru soferi de pretutindeni. Ori, revizia tehnica nu ar trebui sa se rezume nici pe departe la aceasta inspectie tehnica periodica, ci ar trebui efectuata cu constiinciozitate de toti soferii, cu atat mai mult cu cat de starea masinii depinde intr-o proportie covarsitoarea si siguranta participantilor la trafic. Revizia tehnica se poate face in orice service auto Satu Mare sau de unde ne este mai la îndemână, cu condiţia să alegem o locaţie specializată şi autorizată corespunzător.

In orase unde exista targuri extinse de masini second hand, precum Sibiu, oamenii tind sa apeleze la service auto Sibiu autorizate pentru revizia tehnica in mare parte in vederea verificarii autoturismului in scopul achizitionarii. Insa adevarul este, ca si o masina aflata aparent in stare buna poate ascunde mici defecte pe ici pe colo, datorate uzurii mecanice si fizice, starii drumurilor pe care ruleaza, etc. In acest sens, se considera oportuna efectuarea reviziei tehnice cel putin anual, atunci cand nu exista motive evidente de ingrijorare, si ori de cate ori apar avertizari vizibile in bordul masinii, la modificari ale noxelor, la orice dificultate in a conduce masina sau a pastra directia, la orice modificari sesizabile ale ambreiajului sau franei, precum si la orice sunete diferite care apar in timpul rularii.

O veste buna pentru soferi o reprezinta faptul ca reinnoirea parcului auto national, precum si noile tehnologii implementate, au facut ca in service auto Suceava, revizia tehnica sa se bazeze in mare masura pe diagnoza auto, care poate indica cu precizie nu doar daca, ci si unde exista erori la nivelul sistemelor electrice, electronice si mecanice ale autovehiculului, scurtand semnificativ durata evaluarii si reparatiilor efectuate.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.