Eveniment de deschidere a preluării Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene de către România in Ankara

Autor: Bogdan Mihai
Actualizat: 17 ian 2019, 15:46
video Foto(4)

Expoziţia de fotografie ”Turcia văzută prin ochii diplomaţilor Uniunii Europene”.

Cu ocazia preluării de către România a Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene pentru perioada ianuarie-iunie 2019, Ambasada României în Republica Turcia a organizat un eveniment de lansare, la 15 ianuarie 2019, în Ankara.

În cadrul evenimentului a avut loc vernisajul expoziţiei de fotografie ”Turcia văzută prin ochii diplomaţilor Uniunii Europene” unde au fost expuse 70 de fotografii realizate pe teritoriul Republicii Turcia de către ambasadori şi diplomaţi din cadrul a 18 state membre UE acreditate în Turcia (Finlanda, Luxemburg, Italia, România, Portugalia, Slovacia, Estonia, Olanda, Austria, Spania, Polonia, Irlanda, Letonia, Lituania, Germania, Marea Britanie, Malta şi Delegaţia

Uniunii Europene). Evenimentul a fost deschis prin scurte alocuţiuni de către ambasadorul României în Republica Turcia, Gabriel Şopandă şi Şeful   Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Turcia, Ambasadorul Christian Berger. 

La eveniment au participat  aproximativ 400 de persoane, reprezentanţi ai mediului politic, diplomatic, de afaceri, cultural, academic şi ai comunităţii de români din Ankara şi Republica Turcia. 

 

Taguri: