Recomandari practice pentru amenajarea bucatariei

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 18 ian 2019, 16:48

Amenajarea bucatariei reprezinta un proiect important, iar rezultatele acestuia sunt influentate de selectia celui mai bun mobilier, destinat acestui spatiu.

Pentru  alegerea potrivita a accesoriilor necesare, trebuie sa tineti cont de urmatoarele criterii esentiale: dimensiunea bucatariei, stilul de amenajare dorit, utilitatea si functionalitatea obiectelor de mobilier de care aveti nevoie. Iata cateva recomandari practice pentru amenajarea bucatariei, astfel incat proiectul vostru sa fie unul reusit!  

Planificarea necesara pentru amenajarea bucatariei

De regula, nu sunt necesare autorizatii speciale pentru amenajarea bucatariei, daca acest proiect nu presupune spargerea peretilor sau mutarea tevilor de apa sau de gaz. Astfel, poti da startul planificarii necesare pentru acest proiect chiar acum! Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi:

Stabileste functionalitatile dorite in acest spatiu - De la obiectele de mobilier necesare pana la electrocasnicele practice care nu pot lipsi din bucatarie, este important sa alcatuiesti o lista completa de utilitati necesare. 

Masoara spatiul pe care il ai disponibil in bucatarie - Poti da startul cumparaturilor de mobilier modern pe mathaus.ro, insa inainte trebuie sa masori exact spatiul in care obiectele alese vor fi instalate. Astfel, vei avea o imagine clara a modului in care poate fi proiectata mobila si a spatiului ramas disponibil pentru electrocasnice. 

Alege stilul de amenajare dorit - Acest factor trebuie stabilit in etapa de planificare, intrucat urmatoarele decizii, precum alegerea culorilor mobilierului pentru bucatarie, selectarea unui anumit stil de mobila si asortarea electrocasnicelor, vor depinde de acest factor. 

Tipul bucatariei - In aceasta etapa, este recomandat sa tii cont si de tipul bucatariei, respectiv daca aceasta este inchisa sau open space. In primul caz, poti opta pentru orice stil de amenajare dorit. In cel de-al doilea insa, va trebui sa tii cont si de designul spatiului in care aceasta se afla, pentru a mentine echilibrul necesar. 

Alegerea pozitiei pentru aragaz, frigider si chiuveta - Pentru a alege mobilierul modern potrivit pentru bucatarie, de pe mathaus.ro, trebuie sa stabilesti, in prealabil, cum vrei sa fie pozitionate cele trei electrocasnice nelipsite din acest spatiu: aragazul, frigiderul si chiuveta. Specialistii recomanda asezarea acestora pe trei laturi distincte ale bucatariei, pentru a forma un triunghi. Astfel, centrul acestui spatiu va ramane liber, pentru ca tu sa ai acces facil la fiecare dintre acestea. 

Alegerea mobilierului potrivit pentru bucatarie

Acum ca ai planificat in detaliu amenajarea bucatariei, poti trece la urmatoarea etapa a proiectului tau: alegerea mobilierului modern pentru acest spatiu. Iata cateva recomandari practice, care te vor ajuta sa faci alegerea corecta:

Functionalitatea mobilierului - Bucataria este un spatiu practic, in care ai nevoie doar de mobilier functional, prevazut cu spatii inteligente de depozitare. Astfel, este recomandat sa eviti mobila masiva pentru aceasta camera, pentru a avea o bucatarie ordonata si aerisita.

Corpuri suspendate - Intrucat ai nevoie de cat mai multe spatii in care sa incluzi ustensilele necesare in bucatarie, vei avea nevoie si de corpuri suspendate. Specialistii recomanda montarea acestora la o inaltime de 60 cm, fata de blat. Aceasta nu este insa o regula pe care nu o poti incalca, in special atunci cand spatiul pe care il ai disponibil nu iti permite sa tii cont de aceasta. 

Decoratiuni si culori - Specialistii in domeniul amenajarii interioare recomanda utilizarea culorilor calde si a nuantelor deschise, pentru bucatarie, intrucat acestea maresc vizual acest spatiu. Pentru a aduce un plus de culoare acestuia, poti opta pentru accesorii colorate. Daca spatiul pe care il ai la dispozitie este unul generos, poti opta si pentru tonuri mai inchise in bucatarie, dar nu uita sa mentii un echilibru cromatic cu finisajele alese. 

Care sunt obiectele de mobilier de care ai nevoie in bucatarie

Tinand cont de criteriile de selectie a mobilierului pentru bucatarie, pe care tocmai le-ai descoperit, iata care sunt principalele obiecte de mobilier, de care ai nevoie:

Pentru o bucatarie mica - Dat fiind spatiul redus de care dispui in acest caz, poti opta pentru un coltar de mici dimensiuni, cu spatii de depozitare, o masa pliabila cu scaune pliante si mobilier realizat la comanda. De asemenea, electrocasnicele incorporabile te vor ajuta sa optimizezi spatiul disponibil. Opteaza pentru culori calde, deschise pentru mobilierul ales si mizeaza pe functionalitatea acestuia, pentru a utiliza fiecare cm de care dispui.

Pentru un open-space - Acest spatiu este unul versatil si poate fi adaptat oricarui stil de amenajare interioara. In cazul acestuia, poti opta pentru mobilier modern, completat de o masa cu scaune, destinate zonei de dining. In plus, in acest caz, vei avea neaparat nevoie de o hota, care sa completeze celelalte electrocasnice, intrucat altfel, mirosul si fumul pot patrunde cu usurinta, in restul locuintei.  

Pentru o bucatarie lunga si ingusta - Mobilierul in forma de L este cel mai potrivit, in cazul acestui spatiu. Acesta poate fi completat cu o masa extensibila, pozitionata pe peretele opus blatului de lucru. Poti opta si pentru un bar ingust, in cazul in care nu vrei sa utilizezi o masa pliabila. Este recomandat sa alegi nuante deschise in cazul mobilierului pentru bucatarii inguste, pentru a mari vizual spatiul disponibil si pentru a avea o bucatarie aerisita. 

Acum ca ai descoperit factorii de care trebuie sa tii cont in etapa de planificare si criteriile de selectie ale mobilierului potrivit, poti da startul proiectului de amenajare a bucatariei tale.

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.