Meteorologii au facut anuntul: un nou val polar se abate asupra Romaniei! Revin ninsorile si gerul! Iata care sunt regiunile vizate de schimbarile drastice ale vremii!

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 19 ian 2019, 13:24

Meteorologii ANM a anuntat ca vremea se strica din nou, gerul revenind in Romania.

Sambata, 19 ianuarie, valorile termice diurne vor marca o scadere in toata tara, chiar accentuata in centru, est si sud, dar cele nocturne vor continua sa fie, in general, peste normalul perioadei. Astfel, maximele se vor incadra intre -2 si 5 grade, iar minimele intre -7 si 2 grade, izolat mai scazute in nord-est si posibil si in depresiuni.

 

Vremea va fi predominant inchisa, iar pe parcursul zilei pe arii restranse va ninge slab in Carpatii Orientali si Meridionali, iar in sud si est vor fi predominant ninsori slabe la deal si trecator lapovita,

ploaie sau burnita in zona de campie. Spre seara, dar mai ales noaptea aria precipitatiilor in general slabe cantitativ va cuprinde in special jumatatea de vest a teritoriului.

 

Duminica, vremea se va mentine predominant inchisa si temporar se vor semnala precipitatii pe arii relativ extinse, izolat moderate cantitativ in cele vestice si nord-vestice. Acestea vor fi sub forma de ninsoare la munte, in Maramures si nordul Moldovei, predominant ninsoare in Transilvania, mixte in Banat, Crisana si Oltenia si indeosebi ploi in restul teritoriului.

 

In Bucuresti se anunta o vreme schimbatoare, cu o scadere usoara a temperaturii si precipitatii mixte.

Saptamana viitoare vremea devine geroasa in Romania si am putea avea parte de temperaturi chiar sub pragul de -12 grade Celsius.

(sursa: ANM)

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.