Un studiu recent efectuat de oamenii de stiinta din China a dezvaluit faptul ca pacientii cu febra de peste 38,5 grade Celsius ar trebui sa isi administreze medicamente antipiretice dupa circa sase ore de la cresterea temperaturii corporale.
Conform unei echipe de cercetatori de la Institutul de Biochimie si Biologie Celulara din Shanghai, febra ar ajuta la stimularea mecanismelor imunitare ale corpului in lupta cu infecctiile cauzate de agentii patogeni.
Proteina Hsp90 din celulele imunitare poate fi stimulata cand temperatura corporala depaseste 38,5 grade Celsius. Proteina Hsp90 se va lega ulterior la membrana celulara si se va asocia cu integrina alfa4 pentru a accelera accesul celulelor imunitare la locul infectiei in vederea eliminarii agentului patogen, se arata in studiul publicat in jurnalul stiintific Immunity.
In cadrul studiului efectuat pe soareci cu febra indusa de infectii cu salmonela, cercetatorii au observat ca distrugerea artificiala a asocierii dintre Hsp90 si alfa4 creste in mod semnificativ rata mortalitatii in timpul infectiei bacteriene, precizeaza agentia Xinhua, potrivit agerpres.ro.