Ultima ora! Ce urmeaza sa se intample cu alocatiile copiilor. Noua decizie a intrat in vigoare

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 24 ian 2019, 17:00

Vesti importante pentru romanii care lucreaza in strainatate.

Ca reactie la legea care ajusteaza alocatiile copiilor lucratorilor straini care nu traiesc impreuna cu parintii lor pe teritoriul austriac, Comisia Europeana a demarat procedura de infringement contra Austriei.

Potrivit noii reglementari a legii, copiii care nu traiesc impreuna cu parintii pe teriroriul Austriei vor beneficia de reducerea alocatiei. Aceasta procedura reprezinta, astfel, o veste buna pentru romanii din Austria pentru readucerea alocatiilor la nivelul de dinaintea intrarii in vigoare a noii legi.



Piata comuna europeana este bazata pe corectitudine si tratament egal. Nu exista lucratori, nici copii de categoria a doua in Uniunea Europeana. In conditiile in care lucratorii mobili (straini, n.r.) cotizeaza la un sistem de securitate sociala in aceeasi maniera ca lucratorii locali, ei trebuie sa perceapa prestatii identice, chiar si atunci cand copiii lor traiesc in strainatate'', a spus comisarul european pentru afaceri sociale, Marianne Thyssen, intr-o conferinta de presa.

Austria considera ca noua lege privind alocatiile copiilor imigrantilor este compatibila cu reglementarile comunitare. "Continuam sa consideram ca solutia aleasa este compatibila cu dreptul european", a declarat Juliane Bogner-Strauss pentru agentia de presa APA, potrivit mediafax.ro.