Cea mai eficientă operaţie pentru pleoape cu laser

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 28 ian 2019, 10:53

Realizarea unor intervenţii estetice minim invazive, cu durată de recuperare cât mai scurtă şi cu efecte remarcabile este dorinţa oricărui medic estetician şi a oricărui pacient care îşi doreşte orice tip de operaţie.

La ora actuală, datorită evoluţiei tehnologiei se pot realiza intervenţii de fineţe, cu aparaturi din ce în ce mai performante. Una dintre aceste proceduri de înfrumuseţare este şi cea de operatie pleoape laser sau blefaroplastie.

Odată cu înaintarea în vârstă, pe măsură ce îmbătrânim, pielea începe să îşi piardă din elasticitate şi scade totodată şi forţa musculară. Aceste aspecte pot fi observate mai ales la nivelul feţei. Printre cele mai evidente sunt cele de la nivelul pleoapelor.     Îmbătrânirea conduce la reliefarea porţiunilor adipoase atât la nivelul pleoapei superioare, cât şi la nivelul pleoapei inferioare.

Pe lângă aspectul estetic neplăcut, din punct de vedere medical acest proces de cădere a pleoapelor, datorita scăderii posibilităţii de deschidere completa a ochilor, poate conduce la diminuarea câmpului vizual.

Operaţia pleoapelor cu laser sau blefaroplastia este la ora actuală cea mai folosită şi eficientă metodă pentru corectarea aspectul neplăcut al ochilor căzuţi. Procedeul presupune îndepărtarea excesului de piele şi de ţesut adipos din zona respectivă.

Se apelează la aceasta tehnică atunci când tratamentul cu toxina botulinică nu ne mai întinde suficient pleoapa sau când avem un exces prea mare de piele şi de grăsime pentru a putea aplica tehnicii nechirurgicale. 

Acest tip de operaţie se efectuează în clinica Dr. Renert Gad cu ajutorul unui laser performant,  ce permite efectuarea intervenţiei în cele mai sigure condiţii, cu rezultate estetice excelente şi cu o perioadă de recuperare extrem de scurtă.

Procedura se efectuează în cabinet, cu anestezie locală, operaţia durează în funcţie de complexitate, intre 45 de minute şi câteva ore şi este complet nedureroasă. 

Prin această intervenţie se poate înlătura excesului de piele, grăsimea care îngreunează pleoapa, cât şi o parte din muşchiul orbicular care poate crea un fald  gros şi inestetic. Pentru maximum de eficienţă, aceşti paşi se fac o singura dată, iar la final, se aplică o sutura invizibilă intradermică. 

Datorita laserului această intervenţie nu lasă urme evidente. 

Care sunt principalele avantaje ale operaţiei pentru pleoape cu laser?

Este o intervenţie estetică minim invazivă

Produce rezultate vizibile şi durabile

Timpul scurt de efectuare a intervenţiei

Posibilitatea de recuperare rapidă

În unele cazuri îmbunătăţeşte vizibilitatea

Produce o întinerire a chipului şi expresiei.

Cui este recomandat acest tip de operaţie?

Tuturor persoanelor care prezintă:

Exces de pile sau de ţesut adipos pe pleoapa inferioară şi/sau superioară

Piele  la nivelul pleoapelor ce pare obosită şi devitalizată

Pleoape ce sunt tot timpul umflate

Pungi şi cearcăne inestetice sub ochi

Exces de piele sub ochi

 Şi tuturor persoanelor care îşi doresc o întinerire a zonei ochilor.

Cum se desfăşoară întreaga procedură de operaţie pleoape cu laser?

În primul rând este nevoie de o consultaţie din partea unui chirurg estetician cu experientă, aşa cum este şi Dr. Renert Gad, care să observe problemele şi care să vă recomande cea mai potrivită intervenţie. În timpul consultaţiei veţi avea ocazia sa discutaţi despre ce vă deranjează şi despre ce anume doriţi să schimbaţi la aspectul ochilor voştri.  Ar fi bine să vă veniţi pregătiţi de acasă pentru consultaţie, să ştiţi ce  doriţi să întrebaţi, să ştiţi exact bolile pe care le aveţi, dacă sunteţi alergic la anumite  elemente etc. . După ce aţi convenit asupra unei anumite proceduri, trebuie să respectaţi pentru o perioadă o serie de recomandări cu privire la alimentaţie, fumat şi medicaţie.

În a doua etapă se va desfăşura operaţia pleoapelor cu laser. Pentru a nu simţi  durere este nevoie obligatoriu de anestezie locală. Aceasta va amorţi zona. După operaţie veţi primi o serie de alte medicamente pentru confortul dumneavoastră şi pentru a nu resimţi efectele intervenţiei. Anestezia generală se face doar în cazuri speciale. În funcţie de complexitate şi dacă se asociază şi cu alte proceduri, intervenţia durează între 45  de minute şi câteva ore ore.

În timpul operaţiei cu laser se va realiza o incizie în ridurile naturale ale pleoapei,  prin care se va îndepărta excesul de ţesut şi piele. După ce se execută toate procedurile necesare pentru obţinerea rezultatelor dorite, incizia este închisă prin suturi fine. Ceilalţi vor observa forte puţin intervenţia, dar vor vedea mult mai bine rezultatele. Arătaţi mult mai odihnit, înviorat şi odihnit decât anterior!

În funcţie de perioada de recuperare, veţi avea posibilitatea să vă întoarceţi acasă chiar şi după câteva ore de la operaţie, dar puteţi să rămâneţi şi peste noapte pentru supraveghere.

După blefaroplastie, timpul de recuperare depinde de tipul şi de complexitatea intervenţiei, precum şi de capacitatea de refacere a organismului. Pentru rezultate optime este obligatoriu să respectaţi cu stricteţe toate recomandările şi indicaţiile medicului. Este posibil ca imediat după operaţie să aveţi un disconfort uşor, însă toate aceste simptome dispar de regulă în 7- 10 zile după operaţie. Majoritate pacienţilor se pot întoarce la activităţile zilnice după 5-7 zile de la operaţie.

Pentru consultaţie şi mai multe detalii despre procedura de operare pleoape cu laser  intraţi pe site-ul dr-renert.com şi sunaţi la la datele de contact de acolo. 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.