Retete comestibile cu flori – Surprinde-ti iubita de Sf. Valentin

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 29 ian 2019, 15:30

Florile nu doar ca ne decoreaza casele si ne populeaza gradinile, inseninandu-ne viata, ci pot fi folosite si ca ingrediente in nenumarate retete culinare.

Chiar daca e greu de imaginat, ele pot da un plus de savoare si, bineinteles, de culoare anumitor feluri de mancare. Se apropie februarie, luna iubirii, asa ca daca toti cauti flori de Sf. Valentin deosebite pentru partenera ta, de ce sa nu cumperi, pe langa ele, si unele comestibile, pe care sa le degustati la cina de Ziua Indragostitilor. Asa o suprinzi cu adevarat si ai un plus de romantism garantat. Ca sa-ti fie mai usor, iata doua retete care contin flori:

Briose cu flori comestibile si glazura din sirop de flori

Cumpara briose (daca nu stii sa le faci singur) si flori comestibile - violetele sau trandafirii sunt cele mai la indemana - si asigura-te ca sunt organice, deci sanatoase pentru organism. Apoi urmeaza sa faci siropul. Pentru el ai nevoie de 250 de grame de zahar, 250 de mililitri de apa si 250 de grame de violete sau trandafiri. Spala florile si scutura-le bine, apoi amesteca zahar cu apa, in parti egale, intr-o oala adanca. Pune oala pe aragaz, la foc mediu, si asteapta pana fierbe apa, apoi pune si florile in ea. Amesteca incontinuu timp de 30 de secunde si ia oala de pe foc. Lasa amestecul sa se raceasca pana la temperatura camerei, apoi scurge siropul printr-o sita, lasand in urma resturile de flori – pe ele le poti folosi la un ceai rece sau la o limonada.

Partea a doua a operatiunii implica glazura. Pentru ea ai nevoie de 60 de grame de capsuni proaspete, facute piure, de 2 linguri de sirop pe care l-ai preparat, o de lingurita de vanilie, 250 de grame de unt, 750 de grame de zahar si un varf de sare. Nu uita sa pastrezi si niste flori pentru dressing. Mai intai amesteca piureul de capsuni, vanilia, siropul si varful de sare intr-un bol. Bate untul la mixer circa 5 minute, pana se face pufos. Adauga amestecul cu capsune, pune mixerul la viteza medie si bate combinatia inca vreo 15 secunde, pana cand glazura trebuie devine usoara si pufoasa. La final, pune-o peste briose si presara deasupra si florile ramase.

Flori de dovlecel umplute

Cumpara sase flori de dovlecel si asigura-te ca au petalele deschise si intregi, iar culoarea lor sa fie vie. Pentru aluat ai nevoie de 100 de grame de faina, o jumatate de lingurita de drojdie uscata, 15 grame de ulei, 125 de mililitri de apa calduta, 1 ou, sare. Pentru umplutura trebuie sa te blindezi cu 50 de grame de mozzarella, 25 de grame de urda, 50 de grame de mortadella, 3 frunze de busuioc, 2 fire de maghiran, 1 frunza de salvie si 6-7 fire de patrunjel.

Dupa ce te asiguri ca ai toate astea, treci la actiune: Amesteca faina cu drojdia, pune peste ele apa calduta si uleiul, lasa-le 30 de minute, apoi adauga oul batut usor si sarea si amesteca pana se obtine un continut omogen. Trece prin mixer toate ingredientele pentru umplutura, pana obtii un amestec cremos. Spala florile de dovlecel cu grija, umple-le cu umplutura pana la jumatate, apoi rasuceste partea superioara a florii, ca si cum ai impaturi-o. Trece apoi florile umplute prin aluat si pune-le la prajit. Scoate-le cand sunt aurii si mananca-le cu pofta alturi de iubita ta.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.