Mare atentie la masinile second-hand aduse din Germania

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 29 ian 2019, 15:42

In ultimii ani, piata auto din Romania a explodat pur si simplu, mai ales in ceea ce priveste masinile rulate.

Romanii par a prefera masinile din Germania, tara suficient de prospera incat locuitorii sai sa-si permita innoirea parcului auto in mai putin de un deceniu, si in acelasi timp suficient de aproape de tara noastra pentru ca transportul sa fie unul rentabil. Si totusi, de la un an la altul, au aparut si destui nemultumisi de achizitiile facute, suficienti cat sa ne faca sa ne gandim de doua ori inainte de a scoate banii din buzunar. Vizitand un service auto Arad, de pilda, in vestul tarii, putem afla destule povesti despre masini cu kilometrajul mult peste cel afisat, cu grave probleme tehnice ascunse, unele chiar furate sau fara documente de provenienta, introduse in tara noastra profitand de o mare slabiciune a romanului: dorinta de a obtine un lucru cat mai bun pentru un pret cat mai mic.

Desigur, putini sunt cei care isi permit o masina noua, iar o astfel de solutie precum achizitionarea unei masini second hand poate fi una convenabila, mai ales cand intentia noastra este sa o folosim in orase aglomerate, pentru naveta intensa sau pentru a cara diverse marfuri, insa ar trebui sa primeze interesul pentru propria noastra siguranta. De aceea, in cazul in care intentionam sa cumparam o masina din Germania, fie ca stam in Bacau sau in alt oras al tarii, ar trebui sa facem in primul rand o vizita intr-un service auto bacau autorizat unde personalul calificat si constient de riscurile pe care le implica o astfel de masina, poate face verificarile necesare.

De fapt, de un real ajutor se poate dovedi orice service auto baia mare autorizat. Inspectia amanuntita a masinii, realizata de un profesionist, este singura solutie prin care ne putem asigura ca nu suntem pacaliti, ca nu platim mai mult decat valoreaza in realitate autoturismul sau ca reparatiile de la sfarsit, impreuna cu inscrierea in tara noastra, nu vor tripla pretul pe care il platim vanzatorului.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.