Ca in anii precedent, trecerea la ora de vara va veni cu o serie de efecte asupra starii de sanatate. Aceste efecte ii pot afecta pe unii mai mult, iar pe altii mai putin si se manifesta prin: tulburari ale somnului, oboseala, perturbarea activitatii zilnice, stari de stres si irascibilitate si un apetit mai crescut.
Aceasta schimbare se va produce in 2019 in conformitate cu reglementarile temporale adoptate de conducerea tarii noastre.
Potrivit deciziei Comisiei Europene, aceasta va fi ultima trecere obligatorie la ora de vara. Ulterior, statele membre care doresc sa revina permanent la ora de iarna ar putea sa mai faca o ultima schimbare sezoniera a orei duminica, 27 octombrie 2019. De la acea data, schimbarea sezoniera a orei nu va mai fi posibila.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Propunerea legislativa urmareste sa asigure faptul ca orice modificari sunt efectuate in mod coordonat intre tarile vecine, astfel incat sa se garanteze functionarea adecvata a pietei interne si sa se evite fragmentarea, care ar putea aparea daca unele state membre pastreaza dispozitiile referitoare la schimbarea sezoniera a orei, in timp ce altele renunta la ele.
"Schimbarea orei trebuie sa inceteze. Statele membre ar trebui sa decida singure ca cetatenii lor sa traiasca in conditii de ora de vara sau de iarna. Este o chestiune de subsidiaritate. Ma astept ca Parlamentul si Consiliul sa impartaseasca acest punct de vedere si sa gaseasca solutii care functioneaza pentru piata noastra interna", a declarat Jean-Claude Junker, presedintele CE, in toamna anului trecut.