Vremea se schimba RADICAL! Temperaturi neobisnuite pentru aceasta perioada

Autor: Raluca Vitu
vreme

Vremea va fi frumoasa in zilele de sambata si duminica.

Meteorologii spun ca vom avea temperaturi maxime, de pana la 11 sau chiar 14 grade in anumite zone, si fara precipitatii. In Capitala, termometrele vor arata chiar 8 grade pentru ziua de sambata si 12 grade pentru duminica.

„Pentru finalul saptamanii, presiunea atmosferica se va mentine ridicata in ca mai mare parte a continentului, inclusiv in tara noastra. Vreme destul de stabila in zilele urmatoare, precipitatiile vor lipsi.

Masa de aer cald va domina mare parte din continent si incet va ajunge si in tara noastra, mai ales pe parcursul zilei de duminica, practic inlocuind masa de aer polar care ne-a afectat in prima parte a acestei saptamani”, a declarat meteorologul Mihai Timu, din cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie, potrivit MEDIAFAX.

Acesta a subliniat ca sambata vor fi temperaturi cuprinse intre 1 si 11 grade, cele mai ridicate fiind in partea de Sud-Vest a tarii.

„De asemenea, un cer variabil in zonele de deal si de munte, in Sud, Sud-Vest si cu ceva innorari in restul teritoriului, dar fara precipitatii. Ziua de duminica va aduce incalzire substantiala a vremii, in mare parte a tarii. Cel putin, in Moldova, in dealurile sudice, ne asteptam la maxime de pana la 14 grade. In schimb, in Trasilvania in depresiuni, vor ramane mai modeste spre 4-5 grade”, a mai explicat meteorologul.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Duminica sunt asteptate innorari temporare in partea de Nord-Vest si de centru a teritoriului.

In Bucuresti, vremea va fi una frumoasa: 8 grade Celsius pentru ziua de sambata si 12 grade pentru duminica.