Sute de pensionari, lasati fara bani. Vestea a cazut ca un trasnet: "Trebuie facuta o ancheta!"

Autor: Raluca Vitu

Politistii galateni au deschis ancheta dupa ce o femeie a reclamat ca nu a primit ajutorul de inmormantare cuvenit, conform contractului semnat cu asociatia.

Se pare ca si alti pensionari in aceeasi situatie.

Anchetatorii au decis sa deschida un dosar penal pentru inselaciune.

„A fost o sesizare la inceputul lunii februarie, o femeie de de 68 de ani din localitate a sesizat faptul ca dupa ce sotul a murit, anul trecut, ea nu a primit ajutorul de inmormantare, desi a solicitat de mai multe ori acest lucru.

Este singura sesizare, dar se pare ca mai sunt aproximativ 35 de cereri neonorate. Plangerea este facuta pe numele unei angajate a Casei de Ajutor Reciproc, iar cercetarea este in rem. In acest caz s-a deschis dosar penal pentru inselaciune”, a declarat, potrivit MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al IPJ Galati, Gabriela Costin.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Oamenii au spus ca problemele au aparut din 2018, dupa decesul presedintelui asociatiei care numara cel putin 500 de membri din orasul Targu Bujor si din comunele invecinate. In acest moment, conturile Casei de Ajutor Reciproc sunt goale si numeroase plati catre membrii cotizanti nu au fost facute.

„Exista politie, trebuie facuta o ancheta. Multi oameni necajiti au dat bani pentru a avea urmasii lor cu ce sa ii ingroape.

Acum, dupa mai bine de 20 de ani de cotizatie nu sunt bani? E grav”, a scris un galatean pe Facebook.