5 modele atemporale de rochii și idei de asortare

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 19 feb 2019, 16:33

Chiar dacă moda pare să se schimbe de la an la an, în realitate sunt aspecte ale sale care rămân nemuritoare. Tendințele vin și pleacă, dar stilul e atemporal, așa cum ne învăța nimeni alta decât Coco Chanel.

Investește în cele 5 modele de rochii de mai jos și te asigurăm că nu ai cum să dai greș. Ele nu se vor demoda niciodată, sunt versatile, ceea ce le face extrem de ușor de asortat, și se vor potrivi de excepție la orice siluetă. Vezi la ce ne referim în rândurile de mai jos!

5 rochii care vor rămâne mereu în tendințe

Fiecare sezon al modei ne oferă influențe noi, dar pe lângă aceste itemuri adorate, dar pasagere, există și hainele, accesoriile sau modelele de încălțăminte de care nici măcar capricioasele tendințe nu îndrăznesc să se atingă. Apreciate dintotdeauna, aceste modele atemporale trebuie să se regăsească în dulapul oricărei fashioniste. Azi vom vorbi despre rochiile ce au atins nemurirea: îți arătăm 5 modele pe care le vei purta mereu și te învățăm cum să le asortezi!

Little Black Dress

Micuța rochie neagră ne duce cu gândul la nemuritoarea eleganță a lui Audrey Hepburn, la modul în care reușea să arate uluitor și să impresioneze chiar și în cea mai simplă dintre creațiile vestimentare cu putință. Și azi the little black dress e soluția la care să apelezi atunci când nu știi în ce să te îmbraci: se potrivește în club, la un cocktail, dar și la birou sau la un prânz de afaceri.

În ceea ce privește asortarea, micuța rochie neagră se va înțelege de minune cu o pereche de adidași cu look retro și o bomber jacket, pentru un ansamblu modern, cuceritor. Asociaz-o cu stilettos colorați în nuanțe vibrante și vei obține un look glam extraordinar. Adaugă bocanci și o geacă de piele și vei fi protagonista unei ținute cu influențe rock evidente. Imaginația trebuie să fie limita ta!

Comandă aici rochii elegante cu totul și cu totul speciale! Noi îți recomandăm rochia office neagră, cu detalii arămii care îi conferă și mai multă personalitate. Este un model care se va potrivi de excepție cu toate modalitățile de asortare despre care ți-am vorbit mai sus.

Rochia stil cămașă

Mai lejeră și cu un caracter casual mai pronunțat decât rochia neagră, această creație vestimentară îmbină nonșalanța unei cămăși cu rafinamentul specific unei rochii. La fel, ai o mare libertate în ceea ce privește opțiunile tale: poți alege rochii cămașă scurte, cu curea care evidențiază talia, dar și modele lungi, confortabile și lipsite de pretenții.

La fel, modalitățile de asortare sunt multiple. Ne place rochia cămașă cu dungi albe, purtată alături de o pereche de teniși sau de adidași, cu croi midi: e perfectă atât pentru o zi de vară, dar și pentru una de primăvară. Alege o rochie cămașă mini, pe care să o porți cu sandale aurii și vei străluci la o petrecere. O rochie cămașă îmbrăcată cu cizme lungi, peste genunchi, și o jachetă sport vor constitui un look urban de excepție.

Rochia petrecută

Diane von Furstenberg este cea care a adus în atenția tuturor acest model de rochie fără urmă de îndoială nemuritor. Principalul avantaj al rochiei petrecute este că îți evidențiază talia și feminitatea ca nicio alta. Punând accept pe mijlocul tău, este una dintre rochiile perfecte pentru a-ți contura o siluetă ademenitoare de clepsidră. În ceea ce privește croiurile, atât rochiile scurte, cât și cele midi sau lungi reprezintă alegeri pur și simplu excepționale. Un șliț adânc poate face minuni în combinație cu acest design.

Asortează cu o pereche de sandale romane, un coș și cu o pălărie pentru o vară incendiar de romantică, cu aluzii la frumusețile siciliene. Combină cu o pereche de botine și cu un cojocel pentru un look boho de toamnă. Apelează la o rochie petrecută mini și la o pereche de cizme extrem de înalte pentru a fi extrem de sexi chiar acum. După cum ai văzut, e un model atemporal, care se potrivește în nenumărate idei de asortare.

Rochia înflorată

De la Maria Antoaneta încoace, rochiile acoperite cu modele fanteziste fac parte din arsenalul de seducție al oricărei femei. Romantice și pline de imaginație, ele îți reliefează latura delicată și romantică, dar pot deveni ultra hot dacă optezi pentru un model de tip bodycon, de exemplu. Firește, orice croi se va potrivi cu o rochie acoperită de flori, așa că asigură-te că le bifezi pe toate în galeria ta de look-uri.

Ai nevoie de o rochie a la anii 50, cu talia reliefată și imprimeu romantic. Alege materiale grele, luxoase, precum brocartul sau catifeaua, și condimentează ținuta cu un spate dezgolit, de exemplu. Asociază pantofi cu toc și un clutch cu inserții metalizate pentru un outfit demn de o ieșire la operă sau de un bal. Cum mai poți asorta rochia cu flori? Optează pentru un croi midi, lejer, asociază cu espadrile ușoare și ai un look perfect de primăvară boemă. Apelează la o rochie scurtă, în A, și la papucii tăi preferați pentru o vară chic.

Rochia din dantelă

Poate cel mai adorat material atunci când vine vorba despre rochiile pe care femeile le adoră, dantela își face treaba și îți aduce în dar o creație atemporală. E greu să găsești rochiei din dantelă un cusur: exprimă delicatețe, gingășie, calități care reverberează și mai frumos atunci când sunt asociate cu o rochie. De la creațiile mini la cele midi, extrem de romantice, nu poți da greș cu nimic.

Ca să aprinzi puțin spiritul dulce al dantelei, asigură-te că porți cel puțin o dată în viață o rochie de dantelă roșie ca focul. Optează pentru un croi midi, pe corp, și completează cu sandale sau cu pantofi nude. Dar rochiile din dantelă se pot potrivi și cu bocanci, pentru un look de tipul mix&match, precum și cu o pereche de cizme de cauciuc și un trenci, pentru vibrații british desăvârșite. Joacă-te și vei obține medalia de aur în fashion!

Rochiile de mai sus sunt atemporale și trebuie neapărat să își găsească loc în dressing-ul tău! Ai nevoie de cel puțin o little black dress, o rochie în stil cămașă, o rochie petrecută, una acoperită cu flori și una confecționată din dantelă dacă vrei să atragi privirile tuturor cu înfățișarea ta. Spor la cumpărături!

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.