Ce se va intampla cu pensiile in urmatoarea perioada. Anunt important pentru romani!

Autor: Raluca Vitu

Fondurile vor ramane in tara si se vor distribui catre administratorii existenti in cazul in care unul sau doi administratori de pensii private se retrag si ies de pe piata din Romania

Potrivit presedintelui Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania, Radu Craciun, lucrurile s-ar complica insa daca vor iesi mai multi administratori de pe piata.

"Ideea e urmatoarea: oricine aduce capital suplimentar, daca acesta genereaza venituri. Problema e ca si veniturile au scazut substantial, din cauza ordonantei, cu peste 16%, din cauza micsorarii comisioanelor. Actionarii sunt in fata unei situatii extraordinar de delicate, prin care li se cere sa aduca mai mult capital, dar fara ca acesta sa produca venituri.

Decizia e daca mai merita sa continue sau nu, in conditiile in care unii dintre ei nu si-au recuperat investitia initiala", a spus radu Craciun, potrivit digi24.ro.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”