7 motive pentru care merita sa ai o fantana arteziana in propria curte

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 13 iul 2020, 12:33

Atunci cand stai la casa, gradina devine locul preferat in care iti gasesti linistea, te relaxezi si te deconectezi.

De aceea, proprietarii isi pun imaginatia si creativitatea la incercare pentru a transforma spatiul din curte intr-un refugiu de suflet, cu plante si flori, dar si cu alte elemente decorative care pot infrumuseta gradina.

Fantana arteziana este unul dintre elementele cu ajutorul caruia poti adauga un plus de farmec curtii tale. Alegand o fantana arteziana de piatra te vei bucura de avantajele estetice pe care aceasta le ofera spatiului in orice sezon, fiind rezistenta la schimbarile de temperatura, dar si de atmosfera relaxanta creata in propria gradina. Daca inca mai stai pe ganduri, iata 7 motive care te vor convinge ca merita sa iti instalezi o fantana arteziana in curte.

1. Completeaza aspectul gradinii

Uneori, oricat de mult te straduiesti sa iti amenajezi gradina, rezultatul nu este cel pe care ti-l doresti pentru ca spatiul pare incomplet. Atunci iti dai seama ca ai nevoie de un element care sa iti intregeasca decorul, iar fantana arteziana este varianta ideala. In functie de preferinte, de stilul de amenajare si de spatiul pe care il ai la dispozitie, poti alege fie un model minimalist, pe care sa il accesorizezi cu plante si ierburi, fie unul clasic, cu detalii antice si rotunde. In gradinile generoase se potrivesc fantanile arteziene cu diametru mai mare, care devin elementul central, in timp ce pentru gradinile micute sunt perfecte modelele mai inalte.

2. Exprima personalitatea ta

Instalarea unei fantani arteziene in curte spune multe despre tine. Asa cum decorul interior denota stilul proprietarilor, asa si amenajarea gradinii exprima o parte din personalitatea ta. Alegand o fantana arteziana de calitate, cu finisaje superioare, potrivita cu celelalte elemente de decor exterior, arati atentia deosebita pe care o acorzi detaliilor.

3. Creeaza o oaza de relaxare in gradina

Daca te-ai saturat de zgomotele orasului si vrei ca atunci cand esti acasa sa te bucuri de liniste, instaleaza o fantana arteziana in curte. Imagineaza-ti ca esti pe malul unui rau sau pe plaja, ascultand marea. Aceeasi senzatie o poti experimenta oricand in propria curte, susurul apei din fantana ajutandu-te sa te relaxezi si sa devii una cu natura. In plus, daca adaugi plante verzi si flori parfumate vei transforma fiecare moment petrecut in curte intr-o terapie pentru suflet.

4. Atrage pasari cantatoare in gradina ta

Ce poate fi mai frumos decat o dimineata inceputa cu un moment in care te bucuri de ciripitul pasarilor? Daca iti montezi o fantana arteziana in curte ai toate sansele ca diminetile tale sa arate asa intrucat pasarile si insectele sunt atrase de sursele de apa. In plus, cu plantele si copacii potriviti te vei simti in “inima” naturii atunci cand stai in gradina.

5. Contribuie la senzatia de marire a curtii

Reflexia apei din fantana poate face ca spatiul din curte sa para mai mare. Pentru a profita din plin de acest avantaj poti folosi sisteme de iluminare, care lumineaza din bazinul cu apa pe timpul noptii, oferind un adevarat spectacol vizual si o atmosfera romantica.

6. Mentine o temperatura racoroasa la nivelul solului

Fantana arteziana din curte poate fi antidotul perfect pentru zilele fierbinti de vara intrucat mentine racoare la nivelul solului. Astfel, vei avea un loc in care sa te bucuri de putina relaxare chiar si atunci cand afara este foarte cald. In plus, vei beneficia de un spectacol de culoare in propria curte cu fiecare curcubeu aparut dupa ploaie.

7. Este usor de intretinut

Daca iti place gradinaritul, cu siguranta nu vei avea nicio problema sa petreci putin timp pentru a curata fantana arteziana. Procesul este cat se poate de simplu, chiar relaxant, si nu implica costuri ridicate. Insa, este foarte important sa te ocupi regulat de curatarea apei din fantana pentru a reduce riscul de crestere a algelor si a preveni blocarea sistemului.

Dupa ce ai citit toate aceste motive, cu siguranta iti doresti si tu o fantana arteziana in propria curte. Pentru a beneficia o perioada indelungata de aspectul inedit si de atmosfera confortabila din gradina, investeste intr-o fantana de calitate, din piatra, care va trece testul timpului fara probleme.

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.