Cupa Mărțisor - SOS Girls Power versus Naționala SOS: Fotbal pentru Mama

Autor: Bogdan Mihai

Cu ocazia lunii martie, perioadă în care ne gândim poate mai mult ca oricând la Mama, copiii și tinerii de la SOS Satele Copiilor au intrat pe terenul de fotbal pentru un meci dedicat Mamei SOS.

Din echipa fetelor au făcut parte Teodora Meluță, cea mai bună jucătoare de fotbal a României în 2018 si fete de la Dream Team București. Teodora a venit special de la Cluj pentru a fi alaturi de copiii și tinerii din Programul SOS București și pentru a le cunoaște personal pe cele care îi cresc zi de zi pe copii, Mamele SOS.

Din echipa baieților au făcut parte copii și tineri din lotul Naționalei SOS, cei din București.

Alături, le-au fost alături fostele glorii Dănuț Lupu, Miodrag Belodedici, Emil Săndoi, al patrulea cel mai selectionat român din istorie, Răzvan Raț, dar și Dan Cristian Popescu, viceprimarul sectorului 2 din București. Meciul dintre Girls Power si Naționala SOS a fost arbitrat ca un meci mare, de arbitrul FIFA Marcel Bîrsan. Din tribune, cele două echipe au fost susținute de Mamele SOS, care au primit la finalul meciului cate o floare.

Meciul Cupa Mărțisor SOS Girls Power versus Naționala SOS este o inițiativă a SOS Satele Copiilor România pentru susținerea copiilor pe care organizația îi are în grijă, dar, mai ales, pentru a mulțumi Mamelor SOS pentru dedicarea și dragostea pe care le-o acordă copiilor. Mama SOS le este alături din primul moment în care intră în Satul SOS și îi crește zi de zi, în căsuțele SOS, alături de frații biologici și sociali.

Mama SOS este angajat SOS, un profesionist în îngrijirea copiilor care necesită atâta atenție, afecțiune și sprijin. Mama SOS este atât părinte, cât și psiholog, pedagog, confident, prieten. Legătura dintre Mama SOS și copii este una solidă, care durează o viață întreagă.

Cu ocazia acestui meci, copiii și tinerii le-au adus alături în tribune pe Mamele SOS și le-au oferit momente de bucurie. Evenimenul a avut loc în incinta Satului SOS București, pe SOS Arena.

În Satul SOS și cele două comunități de tineri SOS București, cresc în acest moment aproape 60 de copii și tineri.

Acest eveniment este al treilea din seria meciurilor susținute de Naționala SOS, cu sprijinul Federației Române de Fotbal.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Despre SOS Satele Copiilor România

SOS Satele Copiilor România a intrat in al 26-lea an de când primele Sate SOS și-au deschis porțile pentru copiii fără familie. În prezent, 1000 de copii și tineri sunt sprijiniți direct de organizație, dintre care aproape 200 cresc în Satele SOS România, din Bucureşti, Cisnădie – Sibiu şi Hemeiuş – Bacău.

SOS Satele Copiilor România derulează, în paralel, servicii de prevenţie a abandonului, prin Centrele de Consiliere şi Sprijin pentru Copii şi Părinţi, precum și susținere școlară pentru copiii din zonele vulnerabile, prin Centrul de Zi

Hemeiuș.

Mai multe detalii pe site-ul www.sos-satelecopiilor.ro.

 

Taguri: