NU se mai trece la ora de vara? Parlamentul European tocmai a luat decizia!

Autor: Raluca Vitu

O propunere de renuntare la obligativitatea trecerii la ora de vara la nivelul Uniunii Europene a fost votata de Parlamentul European

Astfel, fiecare stat membru al Uniunii Europene va avea dreptul sa decida pana in 2021 daca va pastra actualul sistem sau va renunta la schimbarea orei.

Potrivit legislatiei comunitare actuale, toate cele 28 de state membre trec la ora de vara in ultima duminica din martie si inapoi la ora de iarna in ultima duminica din octombrie.

Decizia Parlamentului European a fost luata cu 410 voturi pentru si 192 impotriva.

Votul nu este unul decisiv, dar aceasta hotarare va fi baza negocierilor cu statele membre pentru forma finala a legii, conform mediafax.ro.

Trecerea la ora de vara a fost introdusa in timpul Primului Razboi Mondial in scopul economisirii energiei.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ultima duminica a lunii martie aduce cu sine schimbarea de la ora de iarna la cea de vara. Mai exact pe 31 martie, romanii isi vor da ceasurile inainte pentru a trece la ora de vara.

Cand se schimba ora?

In noaptea ce desparte 30 martie de 31 martie 2019, toate ceasurile din Romania vor fi date cu o ora inainte. Ora 03:00 va deveni ora 04:00.

Citeste si: Romania trece la ora de vara. Cum potrivim ceasurile sambata spre duminica

Comisia Europeana a propus in luna septembrie incetarea trecerii la ora de vara dupa ce un sondaj realizat la nivel european a aratat ca majoritatea cetatenilor Uniunii Europene ar fi de acord cu o astfel de masura. La sondaj au raspuns 4,6 milioane de persoane, dintre care 84% s-au declarat in favoarea renuntarii la modificarea orei.

Sondajul a fost, insa, criticat, intrucat 70% dintre respondenti au fost cetateni germani.