Top 5: Care sunt cele mai cautate joburi ale momentului?

Author: Bogdan Mihai

In contextul in care piata muncii este intr-o permanenta evolutie, tinerii isi canalizeaza atentia pe dezvoltarea unei cariere in domeniile cele mai profitabile.

Pentru ca joburile moderne sunt tot mai numeroase si mai diversificate, poate fi dificila alegerea unui traseu profesional, mai ales pentru cei care nu au o experienta importanta in campul muncii.

Daca simti nevoia unui refresh in cariera, sau daca vrei sa pornesti cu dreptul pe drumul tau profesional, iata care sunt top 5 cele mai cuatate joburi ale momentului:

Specialist IT

Industria tehnologica reprezinta unul dintre cele mai dezvoltate domenii care ofera joburi atractive si foarte bine platite. Viitorul tinde catre o dominatie a serviciilor si produselor software deoarece acestea inlocuiesc cu succes resursa umana. Pentru un loc de munca in industria tech este solicitata experienta in domeniu, insa acest aspect nu reprezinta intotdeauna un criteriu de selectie pentru ca sunt si joburi care nu necesita cunostinte tehnice avansate. Domeniul tehnologic are nevoie de specialisti in zona software, dezvoltare web, administrare baze de date, securitate cibernetica, dezvoltare aplicatii mobile, tehnologia blockchain sau administrare retele sociale. Munca de specialist IT presupune multa creativitate, time management si gandire analitica. In timp, comunicarea va capata noi dimensiuni, asa ca specialistii din tehnologia informatiei se pot considera oamenii viitorului.

Manager de vanzari

Sectorul bunurilor de larg consum se afla in continua ascensiune. Pentru perioada viitoare, expertii in economie preconizeaza o modificare a comportamentului de cumparare, mai ales pentru produsele non-alimentare. Specialistii in vanzari sunt cei care determina cresterea cotei de piata comparativ cu concurenta si asigura vizibilitatea marcilor. Persuasiunea, colaborarea si adaptabilitatea sunt abilitatile care caracterizeaza un bun manager de vanzari. Pa langa promovarea brandului si gestionarea comenzilor clientilor, acest job presupune si urmarirea livrarilor sau recuperarea creantelor. Rolul vine la pachet cu o serie intreaga de responsabilitati, insa multe dintre companii nu solicita intotdeauna experienta anterioara pentru o astfel de pozitie. Se cauta oamenii cu idei noi, care sa fie atenti la evolutia pietei, autodidacti si dornici sa influenteze strategiile de marketing ale brandurilor.

Fotograf

Istoria ilustrata de mai bine de doua secole ne face sa intelegem perfect importanta fotografiei. Totul se transmite prin imagini, asa ca este de la sine inteles rolul acestui domeniul in evolutia societatii. O alternativa la cariera clasica de fotograf o reprezinta un job la PhotoHotel. Se poate aplica la aceasta companie fara o experienta prealabila. Viitorilor angajati li se asigura training de specializare in cadrul unei scoli proprii a PhotoHotel. Jobul se adreseaza tinerilor ambitiosi de pana in 35 de ani, care cunosc cel putin o limba straina la nivel mediu si carora le place sa calatoreasca si sa interactioneze cu oameni diferiti. Click aici pentru a descoperi mai multe despre o cariera de fotograf la PhotoHotel.

Contabil

Domeniul financiar-contabil este una dintre zonele fierbinti din punct de vedere al angajarilor. Intr-o companie, contabilul are un rol important pentru ca este cel care pastreaza o evidenta a tuturor tranzactiilor realizate de catre firma. In prezent, sunt o multime de astfel de posturi disponibile, fiind cerinte de la contabilitate primara pana la intocmirea de bilanturi si gestionarea declaratiilor fiscale. Atat utilizatorii interni cat si externi se bazeaza pe analizele contabile, iar responsabilitatea locului de munca este uriasa. Un astfel de job solicita experienta si cunostinte generale, insa exista si lucruri care se pot invata, de aceea nu toate firmele pun accent pe studii de de specialitate in acest domeniu.

Manager de proiect GDPR

Regulamentul General privind Protectia Datelor are un impact deosebit asupra companiilor. Multe organizatii inca incearca sa se adapteze noilor reguli, mai ales ca acest regulament european a fost deja transpus in legislatia nationala. Cu aceasta ocazie, s-au creat joburi noi deoarece implicarea clientilor si strategiile de marketing in orice firma necesita o persoana care sa se ocupe de protectia datelor. Managerul de proiect este responsabil de asigurarea respectarii de catre societate a noilor reguli. Acest job presupune cunoasterea legislatiei si a regulamentului, in anumite companii fiind tinute cursuri de specializare pentru viitorii angajati.

Schimbarea va continua sa se intample constant in domeniul profesional. Modificarile legislative, sociale, economice sau culturale au generat o crestere a cererii si ofertei de locuri de munca. Indiferent de experienta, candidatii au de unde alege joburi in diferite domenii, iar angajatorii au invatat sa isi formeze oamenii pentru a beneficia complet de aptitudinile lor.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.