Ce investitii poti face la inceput de primavara in curte

Autor: Bogdan Mihai

Pe masura ce iarna incepe sa asculte de calendar si sa faca loc primaverii, primim zile insorite, iar natura revine la viata.

Transformarea poate avea loc si in curtea ta, din care poti obtine un spatiu destinat relaxarii sub razele soarelui sau in care sa plantezi o mica gradina de legume. Nu e nevoie sa cheltuiesti o avere pentru a reimprospata aspectul acestui spatiu exterior. Pentru efecte maxime, obtinute cu eforturi minime, iata cateva dintre investitiile pe care le poti face in acesta primavara in curtea ta.

Mobilierul de gradina

Una dintre cele mai usoare modalitati de a transforma orice spatiu in aer liber este modernizarea mobilierului existent. Acesta nu trebuie sa fie scump sau elaborat, ci mai degraba confortabil si practic, care sa faca din curtea ta un loc din care n-ai mai vrea sa pleci. Achizitia nu este intotdeauna cea mai buna optiune. Poti sa imbunatatesti aspectul unui mobilier vechi cu un strat nou de vopsea si cateva perne care sa sporeasca nivelul de confort.

Monteaza un gard bordurat zincat

Poti delimita diferite spatii din curtea ta, obtinand astfel mult visata gradina cu legume sau patul cu flori multicolore la care animalele nu vor putea ajunge. Ai posibilitatea infrumusetarii acestui gard cu ajutorul ghivecelor cu plante decorative sau casute de pasari. In functie de dimensiunile dorite poti opta pentru panouri gard, ce vor fi usor de montat si usor de intretinut, iar gradina ta va capata un aspect organizat, cu zone separate sau cu o incadrare bine trasata.

Gardurile bordurate zincate sunt o optiune adecvata datorita rezistentei ridicate la factorii de mediu printr-o intretinere minima, asa ca investitia ta va fi una de durata.

Adauga surse de lumina

Pe parcursul zilelor de primavara si vara iti doresti sa obtii tot ce are gradina ta mai bun de oferit. Asta inseamna un confort sporit atat pe timp de zi, cat si dupa lasarea serii.

Desi cateva becuri puternice pot oferi lumina abundenta, atmosfera necesara relaxarii in aer liber poate fi imbunatatita cu lumina difuza, obtinuta din mai multe surse. Spoturi ascunse, felinare suspendate de ramurile copacilor, benzi LED sau lampi solare la nivelul solului- posibilitatile sunt numeroase. Lasa-ti imaginatia sa faca treaba si vei amenaja o oaza de liniste si un spatiu destinat oricarui moment din zi sau noapte!

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Planteaza flori

Poti transforma orice spatiu in aer liber daca plasezi strategic cateva randuri de flori colorate. Cauta specii care vor inflori vara, iar pana cand te vei putea bucura de petalele multicolore plantate de tine, poti apela la ghivecele cu flori. Agata-le pe pereti sau pe garduri si profita asadar si de amenajarea spatiului vertical.

Instaleaza un sistem de irigare

Chiar daca nu ai plantat legume sau flori in gradina ta, gazonul nu trebuie neglijat. Iar udarea acestuia cu furtunul necesita timp si meticulozitate. Investeste intr-un sistem de irigare, care va face totul in locul tau, cu rezultate extraordinare. Avansul tehnologic a facut ca optiunile pe care le ai la dispozitie sa fie mult mai eficiente fata de primele modele, pentru a asigura un consum de energie scazut. Iar in cazul legumelor si florilor, vei avea un ajutor de nadejde in intretinerea lor.

Acestea au fost doar cateva dintre proiectele pe care le poti duce la bun sfarsit in gradina casei tale, investind in definitiv, intr-o stare de bine. Odata cu venirea zilelor mai calduroase, primavara ne invita sa ne petrecem din ce in ce mai mult timp in aer liber. Asa ca spatiul din curtea ta are nevoie de putina intretinere, pentru ca tu sa te poti bucura de momente relaxante si confortabile intr-un mediu intim, personalizat in functie de stilul tau.

 

Taguri: