Top 3 joburi perfecte pentru mamicile aflate in concediul de maternitate

Author: Bogdan Mihai

Odata ce ai dat nastere unui bebelus, care are nevoie de toata atentia si grija ta, viata ti se schimba din toate punctele de vedere.

Prioritatile tale sunt centrate, acum, pe buna crestere a micutului, iar activitatile pe care le desfasurai inainte de nastere isi pierd din importanta. Daca obisnuiai sa fii o persoana activa si sociabila, cu o cariera construita in ani de munca sustinuta, perioada de repaus si izolare din timpul concediului de maternitate poate sa-ti creeze stari de anxietate, ajungand chiar sa te confrunti cu depresia post natala.

Din fericire, era digitala in care traim, ne ofera numeroase posibilitati de a ne continua activitatea profesionala din intimitatea spatiului nostru personal, intr-un interval orar flexibil. Ba mai mult, vei beneficia de cele cateva ore de lucru la domiciliu si din perspectiva veniturilor financiare, ceea ce este inca un avantaj pentru intreaga familie.

Sa vedem, asadar, care sunt domeniile profesionale spre care poti sa te orientezi daca esti in concediul de maternitate.

Cu un laptop si o conexiune la internet, ai acces la multe alternative de job-uri, fie ca doresti sa-ti pastrezi domeniul de activitate sau sa te reprofilezi pe acea nisa care te-a pasionat dintotdeauna dar nu ai gasit suficient timp si energie pentru a o cultiva. Bebelusul tau se va bucura, cu siguranta, sa-si vada mama cu zambetul pe buze, fiind in continuare activa si plina de energie.

1. Contabilitate

La momentul actual, tot mai multi oameni aleg calea antreprenoriatului. Ca atare, foarte multe firme au nevoie de serviciile unui contabil. Daca munca de rutina nu te sperie, iti place sa lucrezi cu cifre si ai o atentie sporita la detalii, contabilitatea poate fi o alegere potrivita. Poti alege sa te specializezi in acest domeniu prin diverse cursuri acreditate sau, daca ai deja experienta si autorizatie, poti sa incepi sa tii contabilitatea de acasa, pentru mai multe firme mici.

2. Operator call-center

Daca esti o persoana deschisa, comunicativa si iti place sa vii in intampinarea nevoilor oamenilor, un job de call-center poate fi o optiune de luat in calcul. Fie ca alegi calea vanzarilor, departamentul de relatii clienti sau suport tehnic, aceasta activitate poate fi satisfacatoare pentru o mamica extrem de sociabila, careia ii place sa vorbeasca la telefon. Daca stii o limba straina este cu atat mai bine, deoarece foarte multe multinationale angajeaza vorbitori de limbi straine pentru a comunica cu clienti din toate colturile lumii. Asadar, indiferent unde ai domiciliul, poti gasi locuri de munca in Iasi , Cluj-Napoca, Bucuresti sau Timisoara, pe care sa le desfasori din intimitatea caminului tau.

3. Consultant SEO

Un domeniu aflat in continua expansiune, este cel al crearii de continut calitativ si relevant in uriasa diversitate a spatiului digital. In clipa de fata, orice business are nevoie de o prezenta online pentru a se mentine pe piata, si a ajunge la publicul consumator. Furnizarea continutului relevant, optimizarea site-urilor si a materialelor publicitare in asa fel incat sa fie compatibile cu algoritmii motoarelor de cautare, sunt cateva dintre activitatile specifice unui consultant SEO. Daca ai cunostinte de IT, putin marketing si o exprimare fluenta in scris, poti sa urmezi un curs de formare in Search Engine Optimization(SEO) si sa desfasori o activitate plina de provocari, dar si cu recompense pe masura.

E perfect normal sa vrei sa-i oferi copilasului toata afectiunea ta si sa-i dedici cea mai mare parte a timpului, insa, pentru a mentine un echilibru sanatos intre viata ta de dinainte si cea de dupa aparitia micutului, incearca sa gasesti resurse si pentru a avea grija de tine si de nevoile tale.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.