Ai o casa nou construita? Ce fel de sistem de incalzire poti folosi

Author: Daniela Iliuta

Sistemul de incalzire reprezinta un element extrem de important in realizarea unei case confortabile pentru ca in Romania oamenii au nevoie de caldura o perioada destul de lunga de timp.

Pe piata exista o varietate mare de tipuri de astfel de sisteme de incalzire, de aceea, inainte de a cumpara un produs, trebuie sa faci o cercetare in amanunt pentru a beneficia de caldura de calitate la un pret acceptabil.

In alegerea sa trebuie sa tii cont de mai multe criterii, cum ar fi costul de instalare, disponibilitatea combustibilului in zona, cheltuielile legate de generarea caldurii, durabilitatea sistemului si, de ce nu, cat de ecologic este acesta. Toate informatiile pot fi gasite cu usurinta pe internet, pe blogurile si site-urile celor pasionati de constructii, dar si la producatorii si furnizorii de astfel de echipamente. Important este sa consulti mai multe surse pentru a nu face o alegere gresita, mai greu de indreptat ulterior.

Iata ce tipuri de sisteme de incalzire poti avea in vedere pentru casa ta:

  • O alegere destul de des folosita este centrala termica pe lemne, care ofera cateva avantaje de care pot beneficia cei care se muta intr-o locuinta nou construita. Daca vrei caldura din belsug, atunci cumpara o centrala termica, usor de gasit in mediul online, pentru ca ofera o putere suficienta de incalzire, chiar si pentru spatiile destul de generoase. Totusi, in ultimii ani pretul materialului lemnos a crescut destul de mult, asa ca mai intai fa un calcul sa vezi cat te-ar costa incalzirea pe parcursul iernii;

 

  • Centrala termica pe gaze este o alegere ideala, mai ales in mediul urban, unde acest tip de combustibil este la indemana si nu necesita investitii importante pentru aducerea lui. Ai grija insa la modul de montare al centralei. Daca nu este facuta profesionist, atunci pot aparea incidente grave, care sa poata pune in pericol viata ta, a familiei sau a vecinilor;

  • Incalzirea electrica prin pardoseala sau cu ajutorul panourilor radiante si cu infrarosu este o solutie moderna, pe care tot mai multi o pun in aplicare. Desi romanii au o aversiune pentru incalzirea electrica spunand ca este foarte scumpa, echipamentele noi sunt mult mai eficiente si sunt o varianta de luat in calcul, vezi aici cateva recomandari interesante. In plus, aceste echipamente sunt mai usor de montat si nu necesita modificari aduse locuintei;

 

  • Incalzirea pasiva nu reprezinta un sistem suficient pentru incalzirea casei pe tot parcursul iernii, dar poate fi o modalitate prin care sa faci economii la factura de energie. Plasarea fatadei cu geamuri largi catre sud, acolo unde soarele este mai puternic, izolarea cu materiale de calitate superioara si construirea unor pereti cu rol de acumulator termic sunt solutii pentru cei care nu vor sa cheltuiasca mult si vor sa duca un stil de viata ecologic. De cele mai multe ori, este necesara si prezenta unui sistem de incalzire auxiliar, care sa intervina atunci cand temperaturile sunt mult prea scazute.

In concluzie, alege inteligent pentru a nu cheltui pe incalzire mai mult decat iti permite bugetul de familie.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.