5 situații în care o baterie auto de calitate te va scuti de cheltuieli inutile

Author: Raluca Vitu
Actualizat: 08 sep 2020, 16:10

O masina ieftina poate parea o investitie buna initial, dar, in timp, este foarte posibil ca aceasta sa iti creeze mari probleme, daca ascunde diverse defectiuni.

Pentru o durata de viata prelungita a autoturismului pe care te pregatesti sa il cumperi este recomandat sa iti indreptepti atentia spre calitate, mai ales cand vine vorba despre piesele auto cu care vine echipat. O baterie noua te va scuti de cheltuieli suplimentare ulterioare, la fel cum un set de discuri de frana bine intretinut te va tine departe de service-ul auto. O baterie potrivita va mentine masina fara probleme la partea electronica pentru mai mult timp. Printre cele mai folosite astfel de accesorii sunt bateriile auto Bosch, Varta sau Rombat. Alegerea unui acumulator auto se rezuma la pret, calitate si garantie. O investitie in baterii de masina de calitate te va ajuta sa economisesti bani pe termen lung, dar vine si cu alte beneficii.

Previne defectiunile

Defectele bateriei auto sunt unele dintre cele mai frecvente probleme cu care te-ai putea confrunta. Bateriile sunt suprasolicitate in sezonul rece, din cauza numarului mare de consumatori. Nimanui nu i-ar placea sa se trezeasca cu bateria descarcata intr-o dimineata geroasa, de aceea specialistii recomanda sa alegem cu atentie bateriile pentru masina. Varsta si temperaturile scazute sunt principalele cauze ale defectarii bateriei, însă cumpararea unui acumulator de calitate te va ajuta sa previi momentele mai putin placute, cum este cel in care motorul refuza sa porneasca.

Durata de viata prelungita

Bateriile auto mai ieftine se confrunta cu problema duratei de viata mai redusa. Inainte de a cumpara o bateriei, informeaza-te in legatura cu garantia acesteia. De asemenea, bateriile isi pierd din calitati cu cat timp stau mai mult pe raft, de aceea este indicat sa verifici care este data de fabricatie a acumulatorului, inainte de cumparare. In medie, bateriile de calitate te vor scuti de problemele la partea electrica a masinii timp de trei ani. Modul de condus, vremea si calatoriile scurte influenteaza durata de viata a bateriei, reducandu-i drastic timpul de functionare.

Tehnologii mai avansate

Bateriile auto de inalta calitate sunt dotate cu tehnologii avansate ale acumulatorilor, astfel durata acesteia de viata este prelungita. Acest lucru se realizeaza cu ajutorul celulelor de litiu, care sporesc semnificativ durata de viata a bateriilor. In plus, ele sunt proiectate din materiale de calitate superioara.

Bateriile de calitate vin cu o garantie pe masura

Durata unei garantii este un indicator important al calitatii produsului. Daca producatorul crede in calitatea produsului, va oferi o garantie mai lunga, deoarece bateria este conceputa astfel incat sa reziste mai mult.

Astfel, o bateriei auto de calitatea va rezista mai mult, va avea nevoie de mai putina intretinere, va preveni posibilele defectiuni si, in plus, va prezenta o garantie mai extinsa. Investeste in piese auto de calitate si bucura-te de drumuri fara peripetii, in loc sa astepti ca masina sa iasa din service!