A murit de cancer la sân. A ignorat primele simptome. Dacă observi asta, mergi imediat la medic până nu e prea târziu

Autor: Daniela Iliuta

Cancerul de sân. Care sunt primele simptome:

Dar, pe de altă parte, cunoașterea semnelor și simptomelor și autoevaluarea nu pot înlocui testele regulate precum ecografii sau mamografii, recomandate de medici în funcție de vârsta femeii. Aceste teste de screening pot ajuta la depistarea cancerului de sân în faze incipiente, chiar înaintea apariției oricărui simptom.

Cel mai frecvent simptom al cancerului de sân este apariția unui nodul sau a unei zone de țesut îngroșat, nedureroase, la nivelul sânului, cu margini neregulate.


Există cazuri în care tumorile sunt moi și rotunjite. Ele pot fi chiar dureroase. Din acest motiv, este important ca orice modificare a sânilor sau orice nodul nou apărut să fie verificat de către un cadru medical cu experiență în diagnosticarea bolilor de sân.
Cancerul de sân. Alte simptome posibile ale cancerului de sân includ:
Tumefierea (umflarea) totală sau parțială a unui sân, în special în cazul în care aceasta apare pe o singură parte (chiar dacă nu se simte niciun nodul distinct);
Rash (iritație), încrețirea pielii sau apariția unei cruste la nivelul sânului;
Retracția pielii
la nivelul unei zone a sânului;
Cititi continuarea pe kfetele.ro

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”