Aspectul exterior al casei - 7 trucuri pentru a-l imbunatati

Author: Daniela Iliuta

Se spune ca prima impresie conteaza. La fel ca si in cazul oamenilor pe care ii cunoastem pentru prima data – si casele ne pot lasa o parere placuta ori nu.

Totul in functie de felul cum ele arata. Asadar, exteriorul casei este un aspect de care trebuie sa tii cont. Poate fi frustrant ca interiorul locuintei tale sa arate frumos, dar exteriorul sa lase de dorit.

Daca esti intr-o astfel de situatie, nu trebuie sa disperi, pentru ca exista mici trucuri care te pot scoate din impas. Iata sapte modalitati de a imbunatati aspectul casei tale!

Ferestrele din aluminiu

In locul tamplariei din lemn, opteaza pentru tamplaria din aluminiu. Datorita faptului ca ferestrele din aluminiu sunt mult mai rezistente decat cele din lemn ori PVC, cadrul acestora poate sustine geamuri de mari dimensiuni. Practic, daca optezi pentru ferestrele de aluminiu, de dimensiuni mari, intreg spatiul din casa va parea mult mai mare, beneficiind de mai multa lumina naturala.

In plus, pe langa aspectul elegant, aluminiul este rezistent la lovituri și factori de mediu. De asemenea, ferestrele din aluminiu sunt si usor de intretinut si nu isi schimba culoarea in timp si ofera o protectie fonica de invidiat. Un alt aspect important: acestea ofera o buna protectie si impotriva tentativelor de efractie.

Zugraveala

In cazul in care peretii exteriori ai casei au fost zugraviti, nu te astepta ca vopseaua de pe ei sa reziste la nesfarsit. Vopseaua decolorata, decojita si neuniforma este inestetica si din cauza ei se pot produce deteriorari la nivelul peretilor (ea are si rol de protectie impotriva intemperiilor vremii). Asa ca, la un interval de cativa ani (doi-trei ani), vopseste casa pe exterior. Nu trebuie sa faci acest lucru doar din ratiuni estetice, ci si pentru a o proteja.

Curtea

Daca vrei sa ai o locuinta de admirat, ideal este sa nu investesti bani si timp doar in aspectul casei, ci si in cel al curtii.

Ai grija de gazon, ca acesta sa fie ingrijit – si uda-l frecvent (insa nu foarte des pentru ca risca sa capete o culoare galbena). De asemenea, planteaza flori, dar si copaci. Daca nu ai suficient spatiu, opteaza pentru mici arbusti.

In plus, poti pava aleile cu piatra decorativa si, de ce nu, iti poti amenaja un mic foisor, cu un gratar de gradina. Curtea ta poate fi un spatiu relaxant, in care poti petrece clipe minunate alaturi de cei dragi. Trebuie doar sa ai grija ca aceasta sa fie ingrijita.

Construieste o veranda

O alta modalitate excelenta pentru a transforma spatiul exterior al casei este construirea unei terase. Aceasta trebuie sa fie, desigur, in conformitate cu stilul casei, insa nu trebuie neaparat sa fie foarte elaborata. O poti face cu sau fara ferestre. O terasa poate fi o oaza de liniste, in care te poti relaxa in zilele mai calde ale anului ori iti poti savura cafeaua. Asadar, ea este practica si schimba si aspectul exterior al casei tale.

Gardul

Atunci cand vine vorba de aspectul locuintei tale, unul dintre cele mai importante lucruri este gardul. Daca ai un gard daramat, nevopsit, care arata inestetic, nu te astepta ca vecinii sa iti laude casa.

Asadar, inainte de a face unul nou, stabileste care trebuie sa fie stilul acestuia, care vor fi dimensiunile lui si care vor fi materialele de constructie din care urmeaza sa fie realizat. Multi opteaza pentru fier forjat si piatra, intrucat aceste materiale sunt rezistente si se potrivesc bine impreuna. Insa, daca nu te incanta aceasta optiune, alege gardurile din lemn tratat. Acesta este rezistent la conditiile meteo si are un aspect deosebit. In schimb, daca nu vrei sa schimbi actualul gard, ideal este sa il reconditionezi. Repara portiunile sale stricate si nu uita sa il vopsesti.

Acoperisul

Pe langa aspect, acoperisul are rolul de a proteja interiorul casei. Asadar, acesta necesita o atentie deosebita.

Multi oameni observa la o casa, in primul rand, acoperisul. Degeaba ai curtea ingrijita si peretii exteriori ai casei proaspat zugraviti, daca acoperisul sta sa cada, ori este murdar, iar jgheaburile și burlanele sunt pline cu frunze.

Asadar, fie ca ai un acoperis cu tigla ceramica, ori tabla, ideal este sa il cureti regulat, in special toamna si primavara. Cel mai bine este sa apelezi la o firma specializata, intrucat vei avea nevoie de ustensile de specialitate.

Iluminatul

Iluminatul exterior este un aspect esential pentru casa si gradina ta. In primul rand, iluminatul exterior nu doar ca face ca proprietatea ta sa fie mai sigura si ferita de intrusi, dar o transforma intr-un loc mai atractiv si utilizabil. De exemplu, corpurile de iluminat care asigura o imprastiere a luminii, pun in evidenta zonele cu gazon, cat si cele in care sunt flori. De asemenea, corpurile de iluminat cu putere mica simuleaza lumina lunii si creeaza un cadru feeric.

Imbunatatirea aspectului casei nu doar ca iti face locuinta mai atractiva, ci si mai valoroasa. Fie ca urmaresti sa o vinzi, ori doar vrei ca aceasta sa aiba un aspect placut, este important sa acorzi atentie felului in care gardul, ori curtea arata. In plus, vopseste odata la doi-trei ani pereții exteriori. Vopseaua nu doar ca ii face atractivi, dar ii si protejeaza de conditiile meteo. Cu putina rabdare si indemanare, aspectul casei tale poate fi imbunatatit intr-un timp scurt.

 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.