6 destinatii de vis din Romania pentru minivacanta de 1 mai

Author: Daniela Iliuta

Atunci cand spui Romania, iti inchipui un loc unde libertatea se impleteste cu dorinta de aventura, acolo unde linistea satului de alta data sau peisajul Deltei nu poate decat sa iti transforme vacanta in ceva pitoresc, o destinatie de vis, cu oameni calzi si primitori, cu traditii vaste, cultura si multe bucate alese.

Fie ca alegi satele lipovenesti ori pe cele cu specific maramuresean, Romania reprezinta poarta catre o vacanta pe cinste alaturi de cei dragi, de prieteni sau de familie. Singurul lucru pe care ar fi bine sa il ai in vedere este alegerea unui itinerariu pe care sa il poti urma ori de cate ori pornesti in calatorie. Daca planuiesti o vacanta pe cinste, ai putea apela la un credit nebancar, ce se acorda rapid, printr-o simpla cerere online. Vei intra imediat in posesia banilor, reusind astfel sa planifici vacanta mult visata, cat mai rapid.

1. Delta Dunarii

Pelicani, cormorani, cherhanale pline cu peste, mult stuf, dar si traditionalele bucate lipovenesti. Toate acestea te vor ademeni ori de cate ori vei alege un sejur in Delta Dunarii, ce iti ofera amintiri de poveste si o experienta unica pe care cu greu o poti uita. Inca de cand pasesti in inima Deltei, te vor intampina  frumuseti salbatice, cu numeroase specii de pasari, cu locuri unice, pe care te vei simti norocos sa le vizitezi. Fie ca alegi sa mergi acolo unde Dunarea se impleteste cu marea, la Sfantu Gheorghe, fie vrei sa te bucuri de intrecerile cu caiacul din Jurilovca ori sa vizitezi Gura Portitei sau sa te bucuri de locurile pline de istorie, precum Enisala, Delta Dunarii iti ofera numeroase variante pentru petrecerea unei vacante pe cinste.

2. Bucovina

Cand spui Bucovina, cu siguranta te gandesti la lacasurile de cult superbe (precum Putna, Voronet, Sucevita si Agapia), la bucatele traditionale romanesti, dar si la oamenii primitori, cum in alta parte nu-s. Bucovina este un loc plin de spiritualitate, un loc cu specific traditional, numai bun pentru o vacanta de 1 mai.

3. Transalpina

Soseaua din nori - astfel am putea intitula Transalpina, drumul regelui, de o frumusete ascunsa pana de curand si de un farmec aparte. Fiind cea mai inalta sosea din Romania, aceasta reuseste sa iti arate un traseu de poveste, sa te surprinda pana in varf de munte, acolo unde parca plutesti. Cu capul in nori, Transalpina poate fi o destinatie de vacanta perfecta atat pentru familiile cu copii, cat si pentru tineri. Te poti caza la Ranca, acolo unde incepe sau se sfarseste soseaua.

4. Sarmisegetuza Regia

Iubesti istoria, traditia, locurile incarcate de tot ceea ce au facut stramosii nostri? Ai putea alege o vacanta la Sarmisegetuza Regia, un loc frumos, plin de farmec si de tumultul vremurilor trecute. Te vei imbogati de frumos, vei cunoaste oameni minunati, vei poposi in locuri cum nu ai mai vazut.

5. Brasov, Sibiu, Sighisoara

Cei mai multi turisti sunt fascinati de tot ceea ce inseamna Transilvania. Vrei sa cunosti inima Transilvaniei si sa te bucuri de farmecul aparte al acestor zone atat de populare? Mai mult ca sigur o vacanta in inima Transilvaniei te va bucura, pornind de la peisajele de poveste si pana la cetatile locului. Vei descoperi cetatea Sighisoara, singura cetate locuita din Europa, biserica Neagra din Brasov, Piata Sfatului si te vei bucura de centrul orasului Sibiu, dar si de ospitalitatea gazdelor din Marginime.

6. Cluj Napoca si Salina Turda

Cluj Napoca este un centru cultural recunoscut, un loc vizitat de numerosi turisti din tara si din strainatate, un loc bogat in traditii. O vacanta in Cluj Napoca este perfecta pentru 1 mai, orasul fiind primitor si foarte frumos. Foarte aproape de Cluj Napoca se afla Salina Turda, cea mai frumoasa atractie turistica din subteran, un loc unic in Europa, acolo unde poti observa adevaratele mine de sare de altadata, dar si istoria minerilor care se luptau cu dalta sa scoata sarea din subterane.

Toate cele de mai sus iti demonstreaza ca Romania este destinatia perfecta pentru vacanta de 1 mai.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.