Botezul copilului – Cum se alege trusoul de botez și cum se pregătește acest eveniment?

Author: Daniela Iliuta

Într-o zi atât de importantă pentru copil, părinții și nașii doresc ca botezul să fie cât mai frumos.

Pentru asta organizează totul din timp, în cele mai mici detalii. Botezul este Taina prin care copilul care se botează se curăță de păcate, incluziv de păcatul strămoșesc, prin botez el se naște la o viață nouă spirituală. Nașii trebuie să știe tot ce trebuie pentru botez, să aibă grijă să nu lipsească nimic.

Pentru acest eveniment nașii trebuie să cumpere trusoul pentru botez, ținuta de botez a bebelușului și lumânările de botez. Pentru a achiziționa un trusou deosebit de frumos, care să respecte și dogmele creștine, cel mai indicat este să apeleze la ajutorul unei firme specializată în realizarea de trusouri și ținute botez cum este de exemplu Cris-Mag. Acesta este un atelier cu peste 500 de produse proprii dedicate ceremoniei botezului. Scopul magazinului online Cris-Mag este de a transforma acest important moment al vieții unui copil într-un botez de neuitat. Firma este pe piață din anul 2012, are o echipă formată din designer, croitor, brodeor, decorator și realizează la comandă trusouri de botez în cel mai scurt timp de pe piață. Livrarea se face în 2 zile, prin curier rapid, la orice adresă din țară.

Trusoul pentru botez pentru biserică cuprinde:

  • Pânza de mir sau pânza de bumbac pentru a înfășura copilul
  • Fașa și păturica pentru copil
  • Săpun pentru preot
  • Prosopul pentru preot, pe care îl folosește pentru a se șterge după ce s-a spălat pe mâini, înainte de a săvârși slujba de botez
  • Prosopul pentru copil, pentru a-l șterge când este scos din apa din cristelniță
  • Sticluța cu mir.

Lumânarea de botez este personalizată și trebuie cumpărată de nași. Se aleg două lumânări pentru botez, care se aprind în biserică. Ele simbolizează lumina primită în suflet de bebeluș la intrarea în împărăția lui D-zeu. Acestea trebuie să fie albe, din parafină, pot fi personalizate cu poza bebelușlui, cu numele lui și data botezului, sau cu diferite ornamente, cu panglici colorate (roșii, roz, albastre), cu tull, cu obiecte decorative.

Pe Cris-Mag poți vedea lumânări tradiționale cu ștergar, iută, cu flori naturale uscate, cu buchet de lavandă, decorațiuni din ceramică, cu inimioară personalizată cu numele copilului. De asemenea la altelierul Cris-Mag găsești lumânări cu jucării, cu păpuși, ursuleți, fundițe și altele.

Alte accesorii pentru botez: cutia pentru șuvița de păr, cruciulițe pentru invitați. Cutia de botez este personalizată cu numele bebelușului, poate fi decorată cu ursuleți, cu floricele din satin și organza, cu fundițe din dantelă, etc.

Vezi diferite seturi de trusou botez în atelierul Cris-Mag.ro la prețuri unice. Aici găsești tot ce ai nevoie pentru botezul copilului: rochițe botez, lumânări botez, cutii trusou botez, cadouri nași, pernuțe decorative și altele. Toate produsele sunt sub numele Atelierele Cris.

Produsele complete sunt realizate astfel încât să includă ceea ce trebuie pentru ceremonia religioasă. Sunt folosite și materiale nefinisate, materiale din bumbac 100% pentru frotir de densitate 400 g/mp, pentru trusoul de botez.

Bebelușul, fie că este băiat sau fată, va avea un costum de botez pe măsura evenimentului, pe care îl va îmbrăca după încheierea slujbei. Dacă copilul este băiat, nașii pot alege un costum tradițional complet, cu opincuțe, clop sau căciulă, care să conțină și trusoul de botez tradițional din 7 piese, cutia decorată la fel, coșuleț brodat și lumânarea de botez. Pentru un băiat se pot alege și alte hăinuțe, ca de exemplu costumul elegant cu frac, cu pantaloni din bumbac, cămașă albă, vestă din stofă, sacou, șapcă, papion și papucei confortabili din stofă. Sunt diferite costume pentru băieți, din materiale naturale din bumbac, în culori diferite, cu șepci și papioane asortate. Șapca sau bonețica din stofă poate fi personalizată cu numele bebelușului.

Pentru fetițe sunt rochițe foarte elegante pentru bebelușe, rochițe de lux cu trenă, rochițe ca de prințesă, realizate din tull moale, dantelă, iar pentru cap bențiță elegantă sau turban. De asemenea se poate alege și o ținută tradițională cum este costumul tradițional cu rochiță cu motive românești de broderie, catrințe, suman, botine, bundița brodată, paltonașul și altele. Broderia se realizează la comandă, culorile pentru aceasta sunt alese de nași sau de părinții fetiței.

Pe Cris-Mag.ro găsești numeroase hăinuțe de botez, care sunt brodate, sunt realizate din materiale de calitate, se potrivesc oricărei tematici, fie că este vorba despre prințese, prințișori și altele.

Alături de trusouri, atelierul Cris Mag realizează jucării handmade care sunt personalizate și brodate cu numele copilului sau cu diferite mesaje. Personalizarea cu un nume este inclusă în prețul jucăriei. Sunt jucării care pot fi folosite de copiii foarte mici, care au vârsta de minim 3 luni, acestea nu au elemente pe care să le poată înghiți bebelușii. Jucăriile sunt foarte drăgălașe, în formă de păpuși, pinguini, ursuleți, pisicuțe, iepurași, unele au și alte piese – păturică, landou dantelat, pernuță. Sunt diferite jucării care se pot oferi cadou copilului la vârsta de 1 an, sau cadou de Paște, de Valentines Day, de Crăciun (cum sunt renii sau pernuțele decorative cu brăduț sau Ler).

 

Taguri:

Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.