Cauți o cadă pentru baia ta? Iată ce trebuie să știi!

Author: Bogdan Mihai

Cada de baie reprezintă un element de bază al acestui spațiu, acoperind o necesitate și reprezentând un accesoriu care permite relaxarea utilizatorilor.

În plus, cele mai noi modele de căzi de baie drepte, de colț sau cu hidromasaj completează perfect stilul de amenajare interioară ales pentru aceste încăperi. Iată care sunt principalele criterii de selecție a căzii potrivite pentru baia din locuința ta!

Materialul din care este confecționată cada de baie

Primul criteriu pe care trebuie să îl consideri este materialul din care sunt confecționate produsele disponibile în această categorie. Dat fiind faptul că achiziția căii potrivite reprezintă o investiție pe termen lung, este important să optezi pentru cele mai bune materiale de confecționare a acestor produse. Iată care sunt opțiunile pe care le ai la dispoziție:

Căzi din fibră de sticlă - Principalul avantaj al acestor materiale este reprezentat de posibilitatea turnării acestora în diverse forme. Astfel, magazinele care comercializează astfel de produse pun la dispoziție căzi de baie din fibră de sticlă cu design variat, potrivit oricărui stil de design interior ales. În plus, acestea sunt mai ușoare decât cele confecționate din fontă, fiind astfel ușor de manevrat și de instalat. Mai mult decât atât, acestea împiedică depunerea impurităților, devenind astfel o opțiune avantajoasă pentru utilizatori.

Căzi din acril - Acestea sunt considerate varianta ideală pentru utilizatorii interesați de funcționalitate, utilitate și un aspect deosebit. Acrilul este un material rezistent la zgârieturi și șocuri, asigurând o temperatură constantă a apei și fiind ușor de întreținut pe termen lung. Potrivite în cazul băilor amenajate modern, căzile din acril asigură un grad sporit de confort, sunt antibacteriene și disponibile la prețuri accesibile.

Căzi din marmură, granit sau oțel - Produsele din marmură sau granit sunt considerate cele mai potrivite pentru a conferi stil și rafinament unei băi. Aceste materiale distincte sunt caracterizate de o rezistență sporită în timp, fiind ușor de întreținut pe termen lung. Căzile din inox sunt întâlnite mai rar, asigurând strălucire spațiului în care sunt montate. În plus, acest material este unul ușor și rezistent, permițând curățarea facilă.

Ce formă este potrivită în cazul căzii pentru baie

După alegerea materialului potrivit pentru cada de baie, este important să acorzi atenție și formei pe care acest produs trebuie să o aibă. Magazinele specializate în comercializarea acestora pun la dispoziție modele de căzi drepte, de colț și cu alte forme atipice, pentru a se potrivi în cazul oricărui stil de amenajare interioară.

În funcție de spațiul în care noul produs va fi instalat, iată care sunt avantajele pe care le oferă cele mai speciale produse disponibile în această categorie:

Căzile de baie asimetrice - Atunci când baia din locuința ta nu permite instalarea unei căzi obișnuite, cu formă dreptunghiulară, poți opta pentru un produs asimetric. Acestea sunt disponibile la dimensiuni speciale, create pentru a încăpea în diverse spații considerate dificile.

Căzile de tip insulă - Acestea sunt potrivite pentru băile de dimensiuni mari. Aceste căzi pot fi montate individual, în mijlocul încăperii, permițând accesul în jurul lor sau prin fixare în podea. Eleganța acestora este unică, având capacitatea de a transforma complet spațiul în care sunt instalate.

Dimensiunile căzii de baie

În funcție de dimensiunea spațiului disponibil în baie, poți opta pentru o cadă de dimensiuni mici, medii sau mari. Iată ce trebuie să știi în acest caz:

Pentru spațiile de dimensiuni reduse (4-6 metri), poți opta pentru o cadă mică, de 80x80 cm.

Pentru spații de minimum 6m, poți alege o cadă de colț, cu formă alungită, de dimensiuni care să nu depășească 150 x 150 cm.

Dacă ai la dispoziție o baie de dimensiuni generoase, poți opta pentru căzile cu forme speciale, de dimensiuni mari, care să permită accesul a două persoane.

Acum că ai descoperit principalele criterii de selecție a unei căzi de baie, poți alege produsul potrivit pentru locuința ta căutând firme cu cod caen 4322 pe termene.ro .

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.