Se întâmplă, practic, același fenomen care a a vut loc în 2007-2008, înainte de cea mai dură prăbușirea trăită de economia României în istoria recentă. Atunci, au urmat tăieri de pensii și salarii și un împrumut de 20 de miliarde de euro de la FMI și Banca Mondială. Acum, potrivit legii, urmează majorări de pensii și salarii. Între timp, firmele își pierd încrederea și sunt refuzate la plată de către bănci.
Citeste si: Veşti proaste înainte de Paşte. Romanii scot mai multi bani din buzunar
Băncile din România dau semnalul unui debut de criză financiară. Se întâmplă, practic, același fenomen care a a vut loc în 2007-2008, înainte de cea mai dură prăbușirea trăită de economia României în istoria recentă.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Datele BNR arată că refuzurile la plată au explodat în martie anul acesta la 1,3 miliarde de lei, acesta fiind cel mai ridicat nivel lunar din ultimii 4 ani.
Practic, în doar o lună, valoarea sumelor refuzate la plată s-a apropiat de nivelul înregistrat pe tot parcursul anului trecut, când băncile au refuzat decontarea de instrumente de plată de 1,9 miliarde de lei.
Citeste si: Alocaţiile sunt MAJORATE, dar ÎNCĂ nu sunt plătite! Ce se întâmplă
Creşterea accentuată a refuzurilor la plată în acest an vine în contextul în care 2018 nu a pus probleme firmelor din punctul de vedere al lichidităţilor.
Vezi Cele mai noi Stiri Kanal D
sursa: capital.ro