Revin ploile? Cum va fi vremea în zilele următoare

Autor: Raluca Vitu

Ce temperaturi ne așteaptă vineri și sâmbătă.

Vineri

În București

Vremea va deveni caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 9...11 grade.

În țară

Vremea va deveni caldă în sud şi sud-est şi apropiată de normalul termic în restul ţării.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice, cu precădere în cursul după-amiezii şi al nopţii, local în vest, nord, centru şi la munte şi izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări ziua în regiunile vestice şi nord-vestice şi parţial în cele centrale, precum şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 26 de grade, valorile mai ridicate fiind în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 14 grade.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Sâmbătă

În țară

Vremea va fi instabilă, iar regimul termic caracterizat de valori uşor mai ridicate decât cele specifice datei în sud-est şi apropiate de acestea în restul teritoriului.

Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse şi descărcări electrice în a doua parte a zilei şi în orele serii local în zonele de deal şi munte şi pe arii mai restrânse în restul ţării, cu o probabilitate mai mare în nord, nord-vest şi în centru. Noaptea, manifestãri de instabilitate atmosferică se vor semnala local în regiunile din jumãtatea vestică a teritoriului şi pe spaţii mai mici în restul zonelor.
Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte şi în sud-est, dar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în Muntenia şi în sudul Moldovei, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 13 grade.

În București

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza şi seara când vor fi posibile ploi de scurtă durată.

Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 10...12 grade.