Cel mai rar tip de sânge: I se spune „sângele de aur” şi doar 43 de persoane din întreaga lumea îl au

Autor: L.S.
Actualizat: 07 sep 2020, 08:15

Sângele de aur sau sângele cu Rh-ul nul a fost identificat la doar 43 de persoane din întreaga lume în ultimii 50 de ani.

Acesta este foarte căutat pentru potenţialul ştiinţific şi pentru transfuziile de sânge, dar este destul de dificil să trăiești dacă îl ai deoarece este atât de rar, scrie jurnal.md.

Cei 342 de antigeni cunoscuţi aparţin sistemelui de 35 de grupe sanguine, dintre care sistemul Rh sau „Rhesus” este cel mai mare dintre ele, cu 61 de antigeni. Nu este neobişnuit ca oamenilor să le lipsească unul dintre aceşti antigeni.

De exemplu, aproximativ 15% din caucazieni nu au antigenul D, antigenul Rh cel mai semnificativ, având deci RhD negativ. În contrast, tipurile de sânge Rh negativ sunt mult mai puţin frecvente în rândul populaţiilor asiatice (0,3%).

Citeste si: Un bărbat și-a spălat mașina cu bicarbonat de sodiu și a trăit un șoc de zile mari! Ce a observat

Citeste si: Adevărul despre slănina cu ceapă! PERICOLUL ascuns din mâncarea de la ţară: "Nu noi am creat mitul alimentatiei sanatoase de la tara"

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Sângele cu Rh-ul nul este numit sânge de aur din două motive.

Cel mai important este faptul că lipsa totală de antigeni Rh înseamnă că acest tip de sânge poate fi acceptat de oricine cu un tip de sânge rar în sistemul grupelor de Rh. Potenţialul său de salvare este atât de enorm încât, deşi probele de sânge donate la băncile specializate sunt anonime, oamenii de ştiinţă încearcă adesea să identifice donatorii pentru a le cere în mod direct să doneze mai mult.

Cu toate acestea, din cauza deficitului său, sângele de aur este dat pacienţilor aflaţi în cele mai extreme cazuri, pentru că este aproape imposibil de înlocuit.

Dar sângele de aur are, de asemenea, o valoare ştiinţifică imensă, deoarece ar putea ajuta cercetătorii să descopere misterele rolului fiziologic al sistemului intrigant şi complex al Rh-ului.

Citeste si: Ultima fotografie cu Razvan Ciobanu inainte de moarte: cum arata desginer-ul cu o zi inainte de tragicul accident

Vezi cele mai noi Stiri Kanal D

sursa: evz.ro