Femeia ideală. În mintea bărbatului

Autor: L.S.
Actualizat: 06 sep 2020, 23:15

Pe vremuri se spunea că femeia ideală este frumoasă, deşteaptă şi devreme acasă.

Se poate oare întocmi un portret-robot al femeii perfecte? Şi dacă aceasta ar exista, câţi bărbaţi s-ar însura cu ea?

„Femeia ideală este o Pamela Anderson surdomută", sună unul dintre răspunsurile glumeţe întâlnite pe un site dedicat domnilor. În toate dezbaterile despre femeia ideală, cel mai discutat aspect este cel al frumuseţii. În teorie, orice bărbat visează să fie amantul unei femei precum Angelina Jolie, Shakira sau al unui top-model de succes care aţâţă simţurile cu un trup provocator.

Nu e nimic rău să visezi, ba chiar psihologii spun că este perfect normal. În realitate, însă, un bărbat oarecare cu greu ar fi în stare să lege două cuvinte inteligibile în preajma unei femei de asemenea calibru. Motivul este foarte simplu, fie că suntem sau nu dispuşi să recunoaştem, cu toţii aveam în minte o imagine foarte clară despre locul pe care îl ocupăm pe o scară a atractivităţii.

Majoritatea celor care răsfoiesc reviste pline cu femei goale şi sunt în stare să dezabtă acest subiect ore în şir cu prietenii de pahar sunt conştienţi că cele la care râvnesc sunt dintr-o cu totul altă categorie, la care nu pot avea pretenţii.

Femeia ideală. În mintea bărbatului

Această diferenţă dintre vis şi realitate se poate verifica peste tot. În orice fel de colectiv vei găsi femei frumoase, cărora mulţi le fac ochi dulci, dar ele sunt singure, în timp ce o alta, mai puţin înzestrată de la natură se dovedeşte a avea un bărbat

neaşteptat de arătos şi de cumsecade. „ Se face o confuzie între idealul feminin propriu-zis şi idealul din punct de vedere sexual. Bărbaţii adoră să discute despre cele mai frumoase femei pur şi simplu pentru că astfel se autovalidează ca bărbaţi, fie şi la nivel strict imaginar. De altfel, şi femeile fac acest lucru, dar nu la fel de vocal. Practic, este un mecanism de îmbunătăţire a imaginii de sine", este de părere psihologul bucureştean Luminiţa Cernat.

Citeste si: Ai nevoie de ochelari? Urmăreşte acest video şi testează-ţi vederea

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Nici prea deşteaptă, nici prea proastă

Se vorbeşte foarte mult şi despre deşteptăciunea unei femei. Dacă este să privim la pseudo-modelele promovate cu sârg de presa de scandal, s-ar putea crede că frumuseţea e suficientă pentru a califica o femeie drept „super". Nici măcar bărbaţii nu pot lua însă în serios o astfel de femeie, pe care cei mai mulţi şi-ar dori-o doar pentru o noapte-două.

Citeste si: Spune-mi ce floare iti place ca sa-ti spun ce caracter ai

 

 

 

Taguri: