„Este un moment jenant pentru România”: presa internationala despre condamnarea lui Dragnea

Autor: L.S.
Actualizat: 06 sep 2020, 13:55

Cel mai puternic politician din România a ajuns la închisoare. Este principala informaţie transmisă de jurnaliştii din toată lumea.

Ziarele şi posturile TV internaţionale au comentat decizia Curţii Supreme. Au vorbit despre influenţa şi despre controlul exercitate de Liviu Dragnea asupra Guvernului şi Parlamentului.

„Controlul lui Liviu Dragnea asupra vieţii politice din România a luat sfârşit în mod spectaculos", scriu jurnaliştii de la Financial Times, care notează că decizia instanţei vine la o zi după înfrângerea usturătoare de la alegerile europarlamentare.

„Cel mai puternic om din România, închis pentru corupţie. Este un moment jenant pentru România, care deţine în prezent, preşedinţia rotativă a Uniunii Europene", scrie şi Bloomberg, care vorbeşte despre scandalurile create în jurul fostului preşedinte PSD.

Citeste si: Traian Băsescu aruncă bomba după alegeri! Cine va fi preşedintele României după prezidenţiale

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Bomba! "M-am imbolnavit din cauza lui". Firea il acuza violent pe Dragnea

Citeste si: Cât a plătit statul român pentru a-l extrăda pe Radu Mazăre

Citeste si: Ce se întâmplă cu pensiile, după condamnarea lui Dragnea! Dezastru total pentru pensionari

Austriecii de la Der Standard vorbesc şi ei despre condamnare: „Liviu Dragnea a fost forţa motrice din spatele modificărilor Legilor Justiţiei care au înfuriat românii şi Uniunea Europeană”, scriu ziariştii cotidianului, în timp ce

subiectul apare şi pe site-ul Radio Europa Liberă: „Încarcerarea lui Liviu Dragnea echivalează cu scoaterea din viaţa publică a celui care a împins schimbările controversate din sistemul judiciar”.

Vezi cele mai noi stiri kanal D

citeste continuarea pe digi24.ro