5 motive pentru care este recomandat sa folosesti laptisor de matca pur

Author: R.V.

Laptisorul de matca este o substanta nutritiva secretata de albinele tinere.

Acesta contine proteine importante pentru cresterea si reproducerea celulelor. La fel ca si mierea, laptisorul de matca se gaseste in stupi insa albinele il produc pentru motive complet diferite. In plus, acesta are un gust diferit, reprezentat de o combinatie intre picant-acid si dulce.

In timp ce mierea serveste ca hrana pentru albinele muncitori, laptisorul de matca este rezervat reginei si larvelor de albine regine. Acesta are proprietati antitumorale si grabeste vindecarea. Este indicata includerea laptisorului de matca pur in alimentatia zilnica, datorita benficiilor pe care le aduce sanatatii, iar in randurile ce urmeaza vei putea afla cinci motive care sustin aceasta recomandare.  

Imbunatateste starea generala a organismului

Antioxidantii din laptisorul de matca pot stimula imunitatea si pot lupta impotriva aparitiei celulelor canceroase si a unor boli degenerative precum Alzheimer, sustinand functionarea sanatoasa a creierului. Consumul acestuia contribuie la ehilibrarea nivelului hormonal si poate imbunatati sanatatea sexuala.

Exista studii clinice care au demonstrat faptul ca raspunsul histaminic (un compus care este eliberat in organism ca raspuns la ranire sau reactii alergice) la alergeni a fost suprimat dupa administrarea unei doze de laptisor de matca. Fiind bogat in flavonoide si alti compusi organici, acesta poate spori performanta prganismului, prin sustinerea imunitatii.

Contracarand alergenii si accelerand vindecarea ranilor, aceasta substanta naturala imbunatateste stara generala a organismului. Poti include in dieta ta zilnica laptisor de matca de pe Planteea.ro, pentru  a te putea bucura de aceste beneficii.

Amelioreaza problemele circulatorii

Laptisorul de matca poate proteja sistemul circulator prin reducerea tensiunii arteriale. Cercetarileefectuate au aratat faptul ca unele dintre proteinele gasite in aceasta substanta produc efecte asupra nivelului tensiunii arteriale.

O proteina hirolizata regasita in componenta laptisorului de matca poate avea un impact benefic si de lunga durata asupra tensiunii arteriale. In combinatie cu potasiul continut, acesta actioneaza ca un vasodilatator, pentru a reduce stresul asupra vaselor de sange si a inimii.

Contribuie la regenerarea celulelor Atunci cand este aplicata local, aceasta substanta minune poate avea un efect regenerator, alimentand celulele pielii cu substantele nutritive de care au nevoie pentru a se vindeca, hidrata in profunzime si straluci. De asemenea, intrucat incurajeaza vindecarea, laptisorul de matca ajuta la regenerarea celulelor nervoase.   

Ajuta la combaterea infertilitatii

Administrat in mod regulat, laptisorul de matca poate contribui la reglarea nivelului hormonilor din organism in cazul persoanelor care sufera de un dezechilibru hormonal. Acesta pate ajuta la imbunatatirea calitatii ovulelor, ceea ce creste sansele de a ramane insarcinata. In plus, laptisorul de matca combate infertilitatea si la barbati, prin promovarea cresterii nivelului de testosteron.

Contribuie la prelungirea duratei de viata

Faptul ca laptisorul de matca pur contine toti cei opt aminoacizi necesari, pe care corpul uman nu ii poate produce, il ridica la rangul de superaliment. Acesti aminoacizi pot fi dificil de obtinut, insa sunt cruciali in procesul mentinerii unei functionari sanatoase a metabolismului.

Prin urmare, laptisorul de matca stimuleaza dezvoltarea musculara si cresterea, imbunatateste rezistenta osoasa si optimizeaza procesele hormonale si enzimatice din corpul tau, sustinand un metabolism sanatos, care prelungeste durata de viata.

“Laptele” minune destinat reginelor stupurilor este acum la indemana oricui! Acum ca te-ai convins de multiplele beneficii aduse organismului uman,  este momentul sa incluzi laptisorul de matca in ingrijirea ta zilnica, pentru ca efectele sa nu intarzie sa apara!

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.