5 tinute masculine la care poti asorta camasa alba

Author: R.V.
Actualizat: 06 sep 2020, 10:30

Garderoba generoasa a unei femei ii permite sa combine cu usurinta piesele vestimentare, pentru a obtine un look impecabil, indiferent de eveniment. Barbatii, in schimb, nu dispun de acelasi numar de haine, insa trebuie sa aiba cateva articole usor de purtat si asortat, pentru o tinuta cu stil. In acest sens, camasa clasica, alba, nu trebuie sa lipseasca din garderoba unui barbat. Afla, din articolul de mai jos, care sunt cele cinci tinute masculine la care poti sa asortezi camasa alba, in alegerea celei mai potrivite, in functie de ocazie.

Tinuta de nunta

Atunci cand sunt invitati la o nunta, barbatii se imbraca, de regula, in costum. In acest context, camasa alba este elementul cheie, fiind cea mai potrivita pentru a o asorta usor. Alaturi de camasa alba, poti purta fie un costum din doua piese, format din pantaloni si sacou, fie din trei piese, care sa includa si vesta. Indiferent de culoarea costumului, care poate fi bleumarin, gri sau negru, camasa alba uni, fara imprimeuri, nu trebuie sa lipseasca. Alege o pereche de pantofi, bej sau maro, daca vei purta la nunta un costum bleumarin si o camasa alba sau pantofi negri, cu siret, in cazul in care iti indrepti atentia catre un costum negru. Daca vrei sa adopti un stil mai modern, pentru un costum de culoare gri, pantofii rosii se vor potrivi de minune. Totodata, un accesoriu simplu dar esential pentru a pune in valoare o tinuta este batista, care nu trebuie sa fie neaparat asortata cu cravata. Pentru un look de efect, alege o batista colorata atunci cand imbraci un costum negru. Cravata intr-o singura culoare, cat mai subtire, iti va oferi o nota de eleganta, potrivindu-se intr-un astfel de context, alaturi de o camasa alba.

Tinuta de vara

Una dintre cele mai sigure combinatii pentru a crea o tinuta barbateasca lejera, de vara, contine o camasa alba si o pereche de jeans, pe care le poti folosi atunci cand mergi in oras. Cu toate acestea, o camasa vaporoasa poate fi purtata si alaturi de costume de baie pentru barbati, ideale pentru o zi la plaja. Inul sau bumbacul reprezinta materialele recomandate pentru camasa, atunci cand temperaturile sunt ridicate, deoarece ii permit corpului sa respire. Pe timp de zi sau seara, poti purta camasa alba si alaturi de o pereche de pantaloni trei sferturi, in cazul in care vrei sa adopti o tinuta casual. In ceea ce priveste accesoriile, o tinuta de vara se poate asorta cu ochelari de soare, ceasuri sau bratari, insa nici palariile nu sunt de evitat. Toate aceste trucuri stilistice vor transforma tinuta de vara intr-una cool si moderna, pe care o poti purta aproape in orice context.

Tinuta office

In drumul spre job, probabil ai observat foarte multi barbati in costum si camasa alba. Ei bine, acest dress code office este preferatul tuturor, atunci cand lucreaza intr-o companie care le impune tinuta business. Pe timp de zi si mai ales in sezonul cald, este indicata purtarea unui costum mai deschis la culoare, precum cele gri deschis sau bleumarin. Camasile cel mai des vazute in astfel de circumstante sunt simple, albe, din bumbac. In functie de materialul pe care il preferi, poti opta pentru o camasa din poplin, bumbac sau twill, cu manseta si butoni. Nu uita de cele mai importante accesorii! La o tinuta office, te poti bucura de alegerea unui ceas elegant, alaturi de servieta in care poti sa iti tii documentele importante sau laptopul.

Tinuta de cocktail

O alta tinuta masculina la care poti asorta cu succes o camasa alba este tinuta de cocktail. O petrecere de tip cocktail se desfasoara atat in timpul zilei, cat si in cursul noptii si nu reprezinta un eveniment formal. Se pot organiza atat petreceri in gradina, cat si in interior, in cadrul companiei, la o aniversare sau la o nunta de zi. Din acest motiv, iti este permisa purtarea unei tinute mai lejere, la care poti asorta si o camasa alba. Astfel, pentru un eveniment de zi, te poti imbraca cu o pereche de pantaloni loafers sau chino, alaturi de o camasa alba si un sacou clasic. Daca evenimentul are loc seara, se recamanda purtarea unui costum cool, in carouri sau dungi. Camasa poate ramane clasicul model alb, ce poate fi purtata cu sau fara cravata.

Tinuta Black Tie

Pentru orice tinuta Black Tie, se impune un dress code formal, care trebuie sa respecte regulile de baza in ceea ce priveste vestimentatia. Astfel, tinuta va fi compusa din piese vestimentare de culoare neagra, in combinatie cu cea alba. Costumul din catifea sau lana va fi asortat cu o camasa alba, cu guler ascutit, insotita de mansete duble si de butonii. Nu trebuie sa iti lipseasca nici accesorii precum batista alba din bumbac sau papionul, care vor intregi in mod armonios tinuta. In ceea ce priveste incaltamintea barbatilor pentru o tinuta Black Tie, aceasta trebuie sa fie, fara exceptie, de culoare negra. Pantofii pot fi lacuiti, intr-un model clasic, Oxford, fara niciun model, pentru a mentine linia formala a tinutei. Acest tip de tinuta se poate purta atat la lansari, cine importante sau opera si la orice eveniment unde se mentioneaza pe invitatie purtarea obligatorie a tinutei Black Tie.

Camasa alba reprezinta o piesa vestimentara extrem de versatila, care poate fi purtata atat in tinutele formale, cat si in cele casual, informale. Adauga o camasa alba la costum, atunci cand mergi la o nunta sau la un botez si alege sa o asortezi chiar si pe plaja, cu un costum de baie pentru barbati.

 

Taguri: