Detii un magazin online? Iata ce trebuie sa stii despre optimizarea SEO!

Author: R.V.
Actualizat: 06 sep 2020, 07:30

Comertul online se extinde in fiecare zi, ingloband noi categorii de servicii si bunuri ce pot fi achizitionate cu ajutorul internetului. Vanzarea prin intermediul internetului nu va inlocui niciodata vanzarea clasica, insa este un lucru foarte bun faptul ca oamenii au alternative si pot alege daca isi fac cumparaturile online sau clasic, chiar si cand vine vorba despre cumparaturile saptamanale, ce includ si alimente.

In ziua de astazi, clientii au posibilitatea de a alege dintre sute de mii de magazine online. Tastand un cuvant, pot ajunge la magazinul online care comercializeaza ceea ce ei isi doresc. Insa, ceea ce nu stiu clientii este cum ajung ei la acele magazine online. Daca ne referim la magazinele fizice, lucrurile sunt simple: mergem fie la cele mai apropiate, fie la cele care au preturi bune sau unde gasim produsele noastre preferate.

Cand vine vorba despre magazine online, lucrurile se complica. Este o munca titanica pentru proprietarii magazinelor online sa ajunga in topul rezultatelor Google pentru un anumit cuvant cheie. Cand oamenii cauta un anumit cuvant, de exemplu ,,pantofi”, magazinele online ce vor aparea in rezultate sunt afisate in functie de anumite criterii stabilite de catre motorul de cautare. Cele care apar intre primele rezultate sunt magazinele de incredere, de unde puteti cumpara in siguranta din toate punctele de vedere.

Insa, asa cum spuneam mai sus, este o munca destul de grea pentru a ajunge in topul rezultatelor, o munca bazata pe ,,optimizare SEO” (optimizare pentru motoarele de cautare). Aceasta optimizare are drept scop imbunatatirea aspectului si continutului unui magazin online in conformitate cu cerintele motorului de cautare Google, astfel incat acel magazin sa poate fi gasit mai usor de catre potentialii clienti.

In cazul in care detineti un magazin online si observati ca rezultatele nu sunt deloc pe placul vostru, ar fi bine sa apelati la o firma specializata, cum ar fi Doctor SEO, daca aveti nevoie de optimizare SEO in Bucuresti. Acestia or sa va ajute si va vor optimiza site-ul. Rezultatele nu vor aparea peste noapte, insa dupa un timp o sa observati ca veti aparea in primele rezultate ale cautarii unui anumit cuvant cheie, veti avea mai multi vizitatori unici pe site si mai multe comenzi, ceea ce inseamna ca optimizarea a avut efect.

Daca detineti un magazin online, trebuie sa fiti la curent cu schimbarile ce survin in fiecare zi pe internet si mai ales, sa fiti atenti si la concurenta. O singura greseala va poate ,,arunca” de pe primele pozitii ale rezultatelor direct spre finalul rezultatelor. De asemenea, este important sa analizati permanent magazinele concurente, pentru a implementa noi strategii care sa va mentina in top.

Cea mai mare greseala pe care o puteti face este sa cadeti in ,,capcana” tehnicilor SEO nepermise, care promit rezultate ,,peste noapte”. Din pacate, aceste tehnici nu sunt permise de catre Google si riscati buna desfasurare a intregii afaceri. Cel mai bine este sa apelati la specialisti in domeniu, sa aveti rabdare si sa incercati sa intelegeti procesul de optimizare, pentru a avea cele mai bune rezultate.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.