3 motive sa renunti la parchet si sa montezi linoleum in toata casa

Author: R.V.

O solutie de pardoseala ce a cunoscut o revenire in forta in ultimii ani, linoleumul, aduce o serie de avantaje greu de egalat de principalul sau competitor, parchetul. Fiind o alternativa ecologica inca dinainte ca grija pentru mediu sa fie un criteriu de selectie, acest material a acoperit podelele caselor incepand cu anii 1870. Epava vasului Titanic, cercetata la aproape 100 de ani de la scufundarea din 1912, inca are pardoselile de linoleum intacte! Iata de ce ar trebui sa renunti la parchetul dificil de intretinut si sa iti indrepti atentia catre linoleum (covor PVC) disponibil in peste 20 de culori, care presupune o montare facila si o durata de viata mai indelungata. In randurile ce urmeaza vei afla trei dintre cele mai importante motive pentru care acest material este o alegere castigatoare, atunci cand vine vorba de podeaua casei tale.

Linoleumul, mai rezistent la umiditate

    Montarea unui covor din linoleum inseamna zero imbinari, materialul fiind gasit sub forma de foi de dimensiuni mari, asa ca apa nu gaseste locuri prin care sa se infiltreze. Placile de parchet, insa, ofera un teren propice scurgerii apei, de aceea nu sunt recomandate pentru bai si bucatarii. Umezeala poate afecta lemnul, atunci cand stratul de lac protector se uzeaza, rezultand in podele denivelate din cauza umflarii lemnului intrat in contact direct cu apa. Pardoseala din linoleum scapa de aceasta grija, intrucat este o varianta rezistenta la umiditate, fiind perfecta pentru camere de baie si bucatarie, acolo unde stropii de apa isi gasesc adesea locul pe podea.

Ai garantia unui produs de calitate

    Nu ai uitat de pardoseala Titanicului, nu? Daca un material rezista imersat in apa aproape un secol, fara semne vizibile de uzura, atunci putem spune cu siguranta ca este un produs de calitate. Cu o durata de viata de minimum 25 de ani pentru incaperi intens circulate, linoleumul este optiunea perfecta pentru rezidente, dar si pentru birouri si spatii comerciale. In plus, datorita nivelului calitativ ridicat, nu are nevoie de o intretinere atenta, astfel incat isi pastreaza aspectul, odata cu trecerea anilor.

Ai o paleta de culori si modele mult mai mare

    Limitarea cromatica nu este niciodata o caracteristica dorita cand vine vorba de materiale folosite in amenajarile interioare. Indiferent de stilul de design pe care vrei sa il integrezi in casa ta, linoleumul iti ofera o varietate de culori din care poti alege, in modele din ce in ce mai complexe si sofisticate. Poate cel mai important argument din punct de vedere stilistic, linoleumul isi pastreaza modelul si culoarea pe toata grosimea, astfel ca eventualele zgarieturi sau farame desprinse, in timp, de pe suprafata materialului nu vor afecta aspectul general al acestuia. Din acest motiv, fata de podelele acoperite cu placi de parchet, pardoseala din linoleum este o optiune superioara, intrucat rezistenta si durabilitatea sa raman argumente de top.

    Desi parchetul este una din cele mai raspandite modalitati de acoperire a podelelor caselor, iata de ce linoleumul a revenit in tendinte. Costurile mici, intretinerea facila si avantajele calitative ale acestei solutii de pardoseala fac din covorul PVC o alegere perfecta pentru casa ta.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.