Schimbari uriase la pensii! S-a facut anuntul: zeci de mii de pensionari sunt vizati

Autor: B.M.

Ministrul Muncii a anuntat noi schimbari in sistemul de pensii, care vizeaza aproximativ 40.000 de pensionari.

Astfel, Marius Budai a declarat ca pensiile a 43.000 de pensionari care au lucrat in grupele 1 si 2 de munca au fost revizuite.

Acestia urmeaza sa primeasca lunar mai multi bani.

"Raportarea la 31 mai ne spune ca aproximativ 43 de mii de pensii au fost recalculate si trimise spre parintii si bunicii nostri, iar 42 de mii au fost deja achitate diferenşele si vom continua cu noul cuantum in plata.

"Aceste recalculari repetate necesita o interventie in programul informatic pentru a ca sa ne putem intoarce in urma si sa recalculam. Aici suntem acum.

"Am reintrodus un nou modul de calcul care ne rezolva, avem 13 mii aproximativ, nu este exact, sunt rezolvate si vor fi trimise catre pensionari. Noi cei care am lucrat in sistem, specialistii, stim ca nici un dosar nu seamna cu celalalt.

"Atunci, dupa ce iesim la pensie mai putem realiza venituri salariale si apoi depunem acel nou stagiu la casa judeteana si se face recalculare, un alt caz dupa ce am iesit la pensie gasim o arhiva veche si mai putem avea o adeverinta de spor de noapte care poate influenta pozitiv.

"Dinamica activitatii este in continuare si vom avea posibilitatea in termeni legali ca pana la 30 septembrie toti cei care se incadreaza sa isi primeasca banii”, a declarat ministrul Muncii, potrivit rtv.net.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Se impoziteaza pensiile cu 80%? Mii de pensionari sunt in alerta dupa ce Rares Bogdan a cerut taierea unui anumit tip de pensii

Citeste si: Ei sunt pensionarii care vor primi cate 5.000 de lei pe luna!

Pensionarii care primesc pensii mai mari de 5.000 de lei pe luna

Potrivit celor mai recente date furnizate de Casa Nationala de Pensii, din cei 4.98 de milioane de pensionari ai sistemului public de stat, aproape 9.600 primesc pensii care depasesc 5.000

lei lunar.

De cealalalta parte, peste 1.5 milioane de pensionari nu primesc lunar mai mult de 700 de lei.

Citeste si: Veste bombă despre pensii! Peste 7 milioane de români sunt afectați. Este dezastru

Citeste si: Ce se întâmplă cu pensiile, după condamnarea lui Dragnea! Dezastru total pentru pensionari