TOP 5 reguli de baza pentru o aventura off-road reusita

Author: B.M.
Actualizat: 11 iun 2019, 12:10

In timp ce pentru multi dintre noi aventurile se definesc prin activitati si experiente care ne scot putin din zona de confort, pentru numerosi oameni aventurile presupun cu totul altceva si implica de aceasta data multa adrenalina, pasiune pentru natura dar si experiente unice.

Vorbim desigur despre off-road, care desi poate nu pare foarte popular inca la noi in tara, exista totusi numerosi adepti ai acestuia, care doresc sa se bucure din plin de adrenalina, peisaje naturale de exceptie dar si de experiente unice. Aventurile off-road insa pentru a se putea desfasura in deplina siguranta, necesita pentru inceput o pregatire temeinica a autovehiculului pentru acest lucru. Off-road-ul nu este un sport pe care il putem practica cu orice tip de masina avand in vedere ca acesta presupune de cele mai multe ori zapada, noroi, apa, intr-un cuvant trasee anevoioase pe care nu le putem parcurge cu masinile conventionale, ci doar cu ajutorul automobilelor de teren.

Spre deosebire de masinile de oras, un automobil de teren dispune de cateva particularitati specifice care le fac ideale pentru a fi folosite pentru off-road. Garda de la sol mult mai ridicata, gradul sport de amortizare gratie unor suspensii speciale, dar si rezistenta mult mai mare la diverse socuri care apar pe traseele off-road reprezinta doar cateva dintre cele mai importante particularitati ale acestor masini. Pentru a putea fi capabile sa ofere performante deosebite insa, aceste masini trebuie concomitent sa fie echipate cu anvelope off-road pe care le gasim la magazinul online https://www.autolucas.ro/anvelope/off-road/ . O aventura off-road lipsita de orice fel de neplaceri presupune mai mult decat atat, astfel ca am pregatit pentru tine cateva tips-uri care te pot ajuta sa ai aventura off-road perfecta.

Opteaza pentru anvelope off-road de calitate.

Unul dintre sfaturile cele mai importante pe care le putem oferi in ceea ce priveste siguranta in materie de off-road este acela de a opta intotdeauna pentru anvelope off-road de calitate. De ce? Pentru ca anvelopele off-road de calitate sunt unicele care pot face fata cu brio conditiilor de sol accidentat, un tip de sol care de altfel reprezinta esenta off-road-ului. In fond, orice masina care circula pe un teren neuniform, neasfaltat sau pe un teren umed, este recomandat sa fie echipata cu anvelope off-road. In comparatie cu anvelopele special dedicate masinilor de oras, pneurile off-road sunt concepute pentru a oferi performante cat mai ridicate pe terenuri accidentate, acolo unde utilizarea anvelopelor conventionale este un lucru total nepotrivit, din toate punctele de vedere. Iata insa cateva dintre cele mai importante particularitati ale acestor anvelope, care le transforma in alegerea ideala pentru off-road:

 Aderenta excelenta pe o suprafata de rulare acoperita de zapada, noroi sau apa.
 Cauciucul folosit pentru crearea anvelopelor off-road are o structura mult mai rigida.
 Anvelopele off-road reduc semnificativ riscul de acvaplanare (derapaj din pricina apei).

Nu te aventura pe rute necunoscute sau care ti se par periculoase.

Daca nu ai incercat inca off-road-ul si iti doresti sa il incerci in afara competitiilor, trebuie sa intelegi in primul rand riscurile pe care ti le asumi atunci te aventurezi pe rute mai putin cunoscute. Off-road-ul desi este un veritabil generator de adrenalina, trebuie practicat in mod responsabil avand in vedere ca acesta ne poate pune viata intr-un real pericol atunci cand ne asumam riscuri de care suntem mai putin constienti sau pe care nu le putem preconiza. Spre exemplu, un traseu off-road uscat nu este similar cu unul umed, astfel ca daca te-ai aventurat pe un traseu pe care nu il cunosti foarte bine si ploua, s-ar putea ca acest lucru sa iti transforme intreaga aventura intr-un real calvar.

Ai dispozitive mobile sau alte dispozitive cu tine? Protejeaza-le corespunzator!

Off-road-ul este un sport care iti permite sa vezi peisaje naturale greu de explicat in cuvinte, astfel ca, cel mai probabil iti vei dori sa iei o camera foto sau chiar si telefonul mobil pentru a putea surpinde momentele si peisajele in fotografii pe care sa le revezi cu drag ulterior. Avand in vedere ca vorbim totusi de drumuri anevoioase care produc in mod cert numeroase socuri masinii, este esential sa te asiguri ca protejezi aceste dispozitive cu ajutorul unor huse speciale. Din fericire, am identificat website-ul Phoneguard.ro care contine o gama diversificata de huse pentru telefoane sau pentru alte dispozitive care ne pot permite sa imortalizam momente si peisaje. Neprotejate, acestea pot fi distruse cu mare usurinta in conditiile date, astfel ca pentru evitarea oricarei neplaceri de acest gen, recomandarea este aceea de a investi in huse special concepute in acest sens.

Mare atentie la viteza de deplasare!

In goana dupa adrenalina si senzatii tari, adesea calcam acceleratia mai mult decat este necesar, fara a tine cont de faptul ca ne deplasam totusi pe un traseu anevoios care poate fi destul de imprevizibil. Tot imprevizibile am putea spune ca sunt si reactiile noastre atunci cand ne confruntam cu situatii neprevazute, cu care desigur ne putem confrunta, motiv pentru care este necesar sa fim foarte atenti la viteza cu care ne deplasam. Atunci cand viteza este mai mica, de cele mai multe ori avem posibilitatea de a reactiona mult mai bine, astfel ca putem evita diverse pericole care pot aparea. Nu se poate spune insa acelasi lucru si despre situatiile in care viteza de deplasare este mare.

Ce beneficii iti aduce off-road-ul?

Intr-o prima etapa este important sa intelegem faptul ca off-road-ul este dedicat in special celor care isi doresc experiente unice de condus , care iubesc natura si carora le place sa fie mereu pusi in situatii limita. Un beneficiu major pe care ti-l poate aduce off-road-ul este faptul ca iti vei dezvolta reflexele rapide, vei invata sa faci fata mult mai bine provocarilor de pe drum si in plus, vei capata un plus de incredere in abilitatile tale de a conduce autovehicule. Off-road-ul insa inseamna mai mult decat atat, inseamna relaxare in natura, adrenalina, situatii limita, dar si momente de neuitat alaturi de prieteni si familie.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.